Dia:  Dimecres, 21 fins divendres, 30 de juliol
Lloc:  Cova de Sant Ignasi. Manresa
Organitza:  Cova de Sant Ignasi
Intervindran a l'acte:  Esteve Forneguera i Lidia Roig
Telèfon:  93-872 04 22
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Cova de Sant Ignasi
Camí de la Cova 17, 08241, Manresa
Exercicis espirituals/ Recés

Camí de Contemplació a Manresa (8 dies intensius) - Iniciació

Iniciació La proposta d’aquesta manera de pregar o meditar va dirigida a les persones que senten necessitat d’una meditació silenciosa, sense el suport de paraules ni textos, perquè aquests ja han estat interioritzats en altres moments de la vida.

Per això oferim una introducció intensiva a la pregària contemplativa (que conté elements cristians i alhora orientals) , mitjançant l’aprenentatge de la postura corporal (per assolir la quietud de la postura), l’atenció a la respiració i la repetició d’un mantra o invocació.

Proposem també exercicis de Chi Kung al començament del dia i la participació en l’Eucaristia al final del dia. El ritme de la jornada està marcat per l’alternància d’una hora de meditació (tots junts a la sala de meditació) i mitja hora de descans (tres unitats al matí i tres a la tarda).

Tota la jornada és en silenci per tal d’afavorir l’atenció plena a cada moment, en el caminar, en el menjar, etc. Proposem, un règim de dieta semivegetarià.

Les pautes bàsiques d’aquesta proposta provenen del mestratge de Franz Jalics, sj el qual explica detingudament el seu camí en:

  • Ejercicios de Contemplación (Ed. Sígueme)