Art i símbol
Dia:  Dimecres, 1 fins dijous, 2 de juliol
Lloc:  Barcelona
Organitza:  Fundació Escola Cristiana de Catalunya
Intervindran a l'acte:  Rosa Ribas
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Carrer dels Àngels 18, 3r , 08001 , Barcelona
Curs

Art i símbol, amb Rosa Ribas. Curs en línia

En aquesta formació farem una aproximació al treball a l’aula sobre els principals símbols de Crist i símbols Marians, amb una breu explicació i una visualització pràctica de com s’han utilitzat al llarg del temps des de la història de l’art.

En aquesta formació farem una aproximació al treball a l’aula sobre els principals símbols de Crist i símbols Marians, amb una breu explicació i una visualització pràctica de com s’han utilitzat al llarg del temps des de la història de l’art. Els símbols ens apropen al Sagrat, ajuden a entendre i expressar l’experiència religiosa. Saber-los interpretar ens permetrà conèixer d’altres tradicions i cultures. El curs consta de dos blocs: en primer lloc, una introducció general a la simbologia, i, en segon lloc, la concreció dels símbols en l’art cristià occidental.

Destinataris El curs s’adreça a docents de totes les etapes educatives i a encarregats de la Pastoral.

Objectius • Aconseguir unes nocions generals de simbologia. • Identificar els principals símbols de l’occident cristià. • Adquirir eines per a la interpretació d’obres d’art.

Continguts 1.Simbologia dels números 2.Simbologia dels animals 3.Símbols de Crist 4.Símbols marians 5. Interpretació de la simbologia i iconografia d’obres d’art. Formadora Rosa Ribas Garriga. Llicenciada en Història i en Ciències Religioses. Doctora en Teologia, especialitat Sagrada Escriptura. Lloc de realització Curs online. Abans del curs els participants rebran un mail amb accés al Moodle de la Fundació, on treballaran amb una plataforma virtual.

(Seguir llegint programa)

INSCRIPCIÓ AQUÍ