Dia:  Dimecres, 13 de juny
Hora:  a les 19:30
Lloc:  Abacus Barcelona Còrsega . Barcelona
Organitza:  Abacus, Edicions Tibidabo
Abacus Barcelona Còrsega
Carrer Còrsega, 269, 08008, Barcelona
Presentació de llibre

L'Alcorà, una immesió ràpida, per Dolors Bramon

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “EL CORÁN. UNA INMERSIÓN RÁPIDA” DE DOLORS BRAMON

L’Alcorà és el llibre que els musulmans consideren sagrat perquè creuen que conté la paraula de Déu. S’hi recull la predicació feta (610-632) a l’Aràbia pel profeta Muhámmad, conegut també per Mahoma. Els fidels de l’islam creuen que l’Alcorà és el testimoni del missatge diví transmès a través de l’àngel Gabriel al seu Profeta, qui, a la vegada, ho repetia immediatament als seus oients. Per aquest motiu, sustenten que l’Alcorà constitueix la paraula de Déu presa al dictat.

En aquesta obra, escrita amb un vocabulari i estil molt accessibles, s’analitza el text alcorànic, la seva estructura i les seves característiques. Com paraula divina, la doctrina en ell continguda constitueix la primera i principal font del dret islàmic. També es tracten alguns punts polèmics, com les seves contradiccions internes, la pretensió que és un llibre violent o les hurís com a premi etern.

Amb la presència de:

  • Dolors Bramon, autora del llibre. Doctora en Filologia Semítica i en Història Medieval i professora emèrita d’estudis àrabs i islàmics (UB).
  • Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política (UPF), i director de la Col·lecció “Una inmersión rápida”.
  • Theo Loinaz, professor associat del Departament de Filologia Àrab – Àrea d’Estudis Àrabs i Islàmic (UB).
  • Antoni Comas, editor.

foto de Theo Loinaz.