Vés al contingut
Església de Sant Miquel de Cardona
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Església de Sant Miquel
Adreça (carrer i número)
Plaça de la Fira, 1
Municipi
Cardona
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

625è aniversari de la consagració de l’església de Sant Miquel de Cardona

Ofici solemne i, en acabat, goigs, gegants i botifarrada.

El diumenge 2 d’octubre, a les 18h, l’església de sant Miquel acollirà un Ofici Solemne presidit pel bisbe de Solsona, Mons. Francesc Conesa, i amenitzat musicalment per la Coral Cardonina. Al finalitzar la celebració eucarística, el cor cardoní interpretarà la nova versió dels Goigs al gloriós Arcàngel sant Miquel, musicats pel seu director, Ovidi Cobacho Closa. En acabat, els gegants de la vila faran una ballada a la sortida del temple i, tot seguit, es farà una botifarrada popular a la plaça de la Fira de Dalt.

El proper cap de setmana, Cardona acollirà els actes culminants de la commemoració del 625è aniversari de la consagració de l’església de sant Miquel. Una celebració que comprendrà una visita guiada al temple i una festa amb eucaristia, elements folklòrics i sopar popular.

El dissabte 1 d’octubre, l’arxiver de la vila, el Dr. Andreu Galera, realitzarà una visita comentada al temple gòtic parroquial a fi d’explicar in situ el cicle constructiu de l’edifici al llarg dels segles XIV, XV i XVI. La visita, gratuïta, tindrà lloc a les 18:30h i s’iniciarà a la portalada del Mercat.

Aquests actes s’emmarquen dins el Trienni commemoratiu que ha impulsat la parròquia de Cardona amb l’impuls de diferents entitats del municipi i que els propers anys tindran continuïtat amb la celebració del 600 aniversari de l’arribada de Nostra Senyora del Patrocini i la figura gòtica de la Mare de Déu portada des de Marsella (1423-2023) i el 625 aniversari de l’arribada de les relíquies dels Sants Màrtirs (1399-2024).

Informa: Germandat dels Sants Màrtirs