Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Fa dos anys la Basílica de la Sagrada Família va iniciar la celebració setmanal de la missa de diumenge a la nau central del temple. Per primera vegada la basílica acollia una celebració regular, a més dels actes litúrgics o culturals extraordinaris que s'hi celebren des del 2010. L’afluència de fidels a aquesta celebració de cada diumenge a les nou de matí ha obligat a doblar setmanalment la missa internacional. Alguns diumenges s’havien quedat fora alguns centenars de persones per haver completat l’aforament limitat a 850 persones.

A partir del primer cap de setmana d’octubre, a més de la missa matinal de diumenge, se celebrarà a la nau central l’eucaristia cada dissabte i vigília de les festes de precepte a les vuit del vespre, segons ha comunicat l'arquebisbat de Barcelona. La resta de celebracions de la parròquia de la Sagrada Família es continuaran fent a la cripta del temple.

La nova celebració vespertina seguirà el format internacional de la celebració matinal en el que s’alternen diversos idiomes: llatí, català, castellà, anglès, italià i francès). També com el diumenge, el Cor Francesc Valls sostindrà el cant de les celebracions amb l’organista titular de la basílica Juan de la Rubia.

L’entrada a les dues misses és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament. En el cas dels grups que hi vulguin participar o capellans que vulguin concelebrar es recomana que ho notifiquin prèviament.

Les celebracions dominicals regulars es van iniciar el juliol de 2017 i un any després es va nomenar Josep Maria Turull com a primer rector conjunt de la basílica i de la parròquia. Aquest curs ha estat el primer en el que s'han celebrat tots els oficis de Setmana Santa a la basílica. El format de misses internacionals s’adreça especialment als turistes i estrangers o a grups de pelegrins que visiten la ciutat i es complementa amb l'atenció pastoral que la parròquia realitza al barri des de fa dècades.