Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 14/03/2023
afers-religiosos-ajuts

Afers Religiosos El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la convocatòria d'ajuts a projectes de recerca en matèria d'afers religiosos amb una dotació pressupostària de 80.000 €. La convocatòria, que s'ha fet aquest 22 de febrer, finalitzarà el 22 de març. L'import per ajut és d'entre 10.000 i 16.000 euros.

La Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) ha informat que l’objecte de la convocatòria és atorgar ajuts a les universitats que formen part del sistema universitari català, els centres de recerca amb seu social a Catalunya dependents o participats majoritàriament d’una administració pública i les entitats privades amb seu social a Catalunya sense finalitat de lucre. Totes elles han de tenir la recerca com una de les seves activitats principals, per a l’execució de projectes de recerca originals i inèdits en matèria de llibertat religiosa i l’exercici d’aquest dret, així com el fet religiós i la seva diversitat, que permetin obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana.

Cada persona jurídica ha de presentar una sol·licitud única, en la qual pot incloure el nombre de projectes de recerca que consideri fins al 22 de març

D’acord amb les bases, en aquesta convocatòria es consideren subvencionables els projectes de recerca que versin sobre algun dels temes inclosos en els àmbits de recerca que indica Afers Religiosos. D'entre aquests àmbits, es consideraran prioritats el compliment del dret a la llibertat religiosa a Catalunya i la seva gestió pública; el foment de la llengua catalana en l’àmbit religiós; el diàleg interreligiós i interconviccional en l’àmbit de l’acció comunitària; i la participació de les comunitats religioses en una cultura pública comuna. Amb tot, també poden estar relacionats amb temes com la religió i la comunicació; la religió i els feminismes; el dret a la llibertat religiosa; i la religió i les actituds davant les minories.

Les sol·licituds s’han de presentar exclusivament mitjançant el formulari normalitzat. Cada persona jurídica ha de presentar una sol·licitud única, en la qual pot incloure el nombre de projectes de recerca que consideri, sense limitació. El termini de presentació de sol·licituds és del 23 de febrer al 22 de març de 2023, ambdós inclosos.

Suport a més de 40 projectes en sis edicions diferents

El compromís de la Direcció General d’Afers Religiosos amb el foment de la recerca en aquesta matèria es manté des del 2014, amb l’inici de les convocatòries RELIG, que arriben enguany a la setena edició i que han permès donar suport a un total de 40 projectes, distribuïts territorialment per tot Catalunya entre centres públics i privats del sistema universitari català.

La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència promou la innovació i la recerca sobre afers religiosos amb la finalitat d’obtenir resultats científics i crear un coneixement nou amb propostes d’intervenció aplicables i amb impacte en la societat catalana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.