Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos referma la seva voluntat de continuar sent un referent a l’hora de proporcionar informació i assessorament per garantir l’exercici dels drets de llibertat religiosa a Catalunya. Ho fa a través de les consultes i també de la millora en l'accessibilitat digital. 

Durant l’any 2021 ha atès un total de 395 consultes. La majoria de consultes, un total de 106, han estat sobre les mesures per contenir la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit dels afers religiosos. També s’han rebut 67 consultes relatives a la inscripció d’entitats religioses al Registre d’entitats religioses estatal. N'hi ha hagut 41 sobre la tramitació de subvencions i 26 sobre l’obertura i la regulació dels centres de culte.

Pel que fa a l’origen de les consultes, la majoria de consultes rebudes, un total de 150, són d’entitats religioses i 110 d’administracions locals.

Vetllar per uns continguts web al més universal possible

Afers Religiosos també ha informat sobre el treball per fer digitalment accessibles diversos documents elaborats abans del 2018. Una aposta per vetllar perquè l'accés als continguts web sigui al més universal possible, independentment de la diversitat funcional i del context d'ús de cada persona. 

L’accessibilitat dels continguts digitals publicats a la xarxa és una qüestió que s’ha posat a l’agenda de tota la societat. També a la de la Direcció general d'Afers Religiosos que actualment ja ha publicat diversos documents que compleixen els paràmetres d’accessibilitat digital. Aquests són les Guies per al respecte a la diversitat de creences i els Documents del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, publicats abans que la legislació espanyola regulés l’accessibilitat digital.

Amb iniciatives com aquesta, "la Direcció General d’Afers Religiosos referma el seu compromís per publicar continguts accessibles per a tothom, amb ànim d’universalitzar l’accés a la informació sobre els drets de llibertat religiosa i la gestió de la diversitat de creences existent", asseguren des d'Afers Religiosos.