Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(M. Victòria Molins –CR) Teresa, germana, ja has acabat la teva tasca abnegada, senzilla, plena de tendresa i de humanitat. I ens has deixat el teu testimoni callat i humil. Però tots i totes les que fa anys ens movem per aquests indrets intentant d’acostar-nos a uns i uns altres germans que necessiten recolzament, et trobarem a faltar.

Quan m’ha arribat la notícia del teu traspàs he tingut un sentiment que potser serà més entenedor des d’aquesta vessant en la que ens trobem units per llaços invisibles d’amor i humanitat tots els qui hem tingut el privilegi de dedicar les nostres vides als altres. Tu, Teresa, ho vas fer des de la teva capacitat increïble d’entendre el mon islàmic quan encara era força desconegut a casa nostre, i el 1974 vas fundar el Centre Bayt Al-Thaqafa (Casa de la Cultura) que es va convertir en un referent en el diàleg entre els cristianisme i l’Islam. No és d’estranyar que t’anomenessin consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós de la Santa Seu, passant per damunt del fet de ser dona...

I quin és aquest sentiment que m’ha provocat el teu traspàs? El de saber que tenim una nova amiga i col·laboradora en aquella altre dimensió de l’existència humana de la que no sabem res, però de la que ho esperem tot pel que fa referència a l’amor. Acabes d’augmentar aquell “núvol de testimonis” de que parla la Carta als Hebreus.

Vull recordar ara unes paraules que em van impressionar molt quan te les vaig sentir a dir al començament de la teva lluita amb la malaltia, ara fa uns dos anys: “S’ha acabat, però esperant a Déu que et vindrà a acollir. Si t’arriba un cosa d’aquestes t’ajudarà a fer un gran salt, perquè és Déu”. “Déu no pot abandonar a ningú” i “és important acostumar-se a assumir que el cicle vital es pot acabar en qualsevol moment”. “És per això que jo veig la mort com un tancar els ulls i trobar-te en un altre lloc, sense por de cap mena.”

Esperar la mort així és saber viure. Jo, Teresa, vull esperar-la com tu, i mentre arribi aquell moment, estimar com tu ho has fet. Gràcies per la teva vida.

 

 

Maria Victòria Molins és religiosa teresiana al barri del Raval