Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 22/04/2021

Per saber-ne més

(CR) La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que l’aforament dels actes religiosos torna al 50 %. És una de les mesures que ha aprovat el PROCICAT. Des de principis de novembre, a causa del gran increment de casos de Covid-19, s’havia limitat l’assistència a les celebracions religioses al 30 %.

Les mesures anunciades avui encara han de ser publicades al DOGC i entrarien en vigor a partir del proper dilluns, 26 d’abril, i tindria una vigència inicial d’una setmana. En roda de premsa, Vergés i Miquel Sàmper, conseller d’Interior, han destacat una “evolució favorable” de la situació epidemiològica que permet aquesta flexibilització de les restriccions, tot i que han demanat “una mentalitat de prudència tant de les administracions públiques com de la ciutadania”.

Els membres de l’executiu català han recordat que l’aforament màxim en actes religiosos segueix sent de 500 persones en espais tancats, i de 1.000 en espais oberts amb ventilació. Una mesura que es va afegir especialment per a centres de culte amb un gran aforament.

Aquesta mesura s’ha anunciat juntament amb l’obertura del confinament comarcal, la recuperació de la presencialitat total al Batxillerat i cicles formatius i l’obertura de la restauració als centres comercials, entre d’altres.

La decisió d’ampliar l’aforament en els centres de culte religiós coincideix amb el mes de Ramadà. Les comunitats islàmiques de Catalunya havien demanat a la Generalitat la flexibilització de la mesura, un fet que des de l’executiu s’havia denegat. Ara aquesta ampliació s’inclou en un paquet de mesures que afecten diferents àmbits de la societat civil. També aquesta limitació d'aforament va afectar les parròquies amb més assistència per Nadal i per Setmana Santa

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.