Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 25/05/2021

(CR) Al mateix ritme que avança la campanya de vacunació contra la Covid-19 avança també la reobertura dels santuaris i espais religiosos, que obren progressivament les seves portes als fidels, seguint sempre les mesures de prevenció. D’aquesta manera, els espais religiosos més emblemàtics d’arreu del món, com és per exemple el cas de la Sagrada Família, que es podrà visitar a partir del 29 de maig, recuperen la normalitat i a la vegada una important font d’ingressos per al seu manteniment.

L’últim santuari en anunciar la seva reobertura és el de Lourdes, que s’està preparant per rebre a 350 militars acompanyats per malalts en els propers dies. A més, els responsables del santuari han confirmat que el proper 15 d’agost s’hi celebrarà novament la tradicional peregrinació nacional de França.

“Una campanya de vacunació ràpida i perfectament gestionada”

El principal motiu pel qual el Santuari de Lourdes ha pres aquesta decisió ha estat l’eficàcia de la campanya de vacunació, que ha reduït el risc que plantegen els viatges i les reunions de persones, com ha explicat el doctor Alessandro de Franciscis, president de l’Oficina Mèdica del Santuari de Lourdes: “A qualsevol lloc de França ja es poden apreciar els efectes de la vacunació, i això ens ha ajudat a plantejar-nos la reobertura del santuari”. En aquest sentit, el metge italià ha remarcat que està completament d’acord amb el Papa Francesc i la seva exhortació a vacunar-se: “Acollir les persones vacunades al santuari és una manera d’aplicar l’exhortació del Papa a viure la vacunació com un acte de caritat”.

A inicis d’aquest any, quan es va procedir a vacunar el personal i els religiosos del santuari, el mateix Alessandro de Franciscis va publicar un article al butlletí de l’Associació Mèdica Internacional de Nostra Senyora de Lourdes on manifestava la importància de començar la campanya de vacunació arreu del món: “Hem d’esperar que d’aquí a l’any 2022 les vacunes i la immunització col·lectiva es consolidin, així com també els tractaments eficaços pel coronaviurs”. Com va anunciar, el resultat de les vacunacions no podria haver estat més positiu, i gràcies a una campanya de vacunació que de Franciscis descriu com a “ràpida i perfectament gestionada” el Santuari de Lourdes podrà reobrir després d’un any sense cap mena de celebració.

Lourdes és un dels 30 santuaris que, com Montserrat, s’han sumat aquest mes de març a la marató de pregàries per la fi de la pandèmia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.