Vés al contingut
Catalunya Religió
caritas-bcn-feina-00
Fira d’Ocupació NO m’ATURo 2023 | Càritas Barcelona.
Galeria d'imatges

Càritas Barcelona Durant quatre hores, més de 500 persones han tingut l'oportunitat aquest dijous d'entrevistar-se i entregar el seu currículum a diverses empreses. Ha estat en el marc de la tercera edició de la Fira d’Ocupació NO m’ATURo organitzada per Càritas Diocesana de Barcelona al Seminari Conciliar de Barcelona. Durant la jornada, la responsable del programa de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona, Dessirée Garcia, ha explicat que 9 de cada 10 joves atesos per Feina amb Cor, el programa d'inserció laboral de Càritas Barcelona, han trobat feina.

La responsable del programa de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona ha agraït la presència de les 25 empreses assistents. Ha destacat que han estat 4 més que l'edició anterior. Empreses de sectors com la neteja, el manteniment, la restauració, la consergeria o l’atenció al client, entre d’altres. Garcia ha subratllat que tenir o no tenir feina continua essent clau per sortir de l’exclusió social.

“Trobar-te a l’atur desemboca, en molts casos, a patir situacions de pobresa". Dessirée Garcia ha explicat que, a Catalunya, hi ha 164.000 famílies amb tots els seus membres desocupats. En aquest context, hi ha serioses dificultats per arribar a final de mes. La responsable de formació i inserció laboral de Càritas ha recordat que segons el darrer informe FOESSA, 8 de cada 10 llars en què el sustentador principal està buscant feina viuen en exclusió social, i que són 176.000 persones les que es troben en aquesta situació a la diòcesi de Barcelona.

El 17,1% de la població de Barcelona arrossega contractes temporals de curta durada

“Ens preocupen no només les persones desocupades, sinó també aquelles que durant el darrer any s’han vist obligades a treballar de manera intermitent, en feines temporals o precàries, i que les situa en una inestabilitat laboral greu”, ha denunciat. En aquest sentit, l’entitat ha recordat que les persones que arrosseguen contractes temporals, de curta durada, són unes 472.000 persones a l’àrea de Barcelona, representant un 17,1% de la població. En canvi, l’any 2018 només representaven l’1,9%, produint-se un augment del 15,2% en només quatre anys.

En aquest context, l’entitat continua apostant per Feina amb Cor, el programa d’inserció laboral de Càritas Barcelona. Més de 6.500 persones han trobat feina d’ençà que va iniciar-se el projecte l’any 2013, i 1 de cada 10 persones assistents a l’edició 2022 de la Fira d’Ocupació van trobar feina. A Feina amb Cor, la persona disposa d’un assessor que el guia durant un període d’aproximadament sis mesos, participant en accions grupals que potencien les seves competències, realitzant simulacres d’entrevistes i assistint a formacions per trobar feina de manera activa, constant i autònoma.

Durant el 2022, el projecte ha atès a 941 persones, de les quals un 82% han trobat feina. D’aquestes, destaquen els joves d’entre 16 i 29 anys, que han tingut una taxa d’inserció laboral del 91%. “Tot i que la taxa d’atur dels joves a Catalunya és del 22,1%, cal donar-los esperança, i les dades de Feina amb Cor demostren que amb l’acompanyament adequat poden sortir-se’n”, ha afirmat Garcia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.