Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 10/03/2019

(M. Victòria Molins) A l'Hospital de Campanya de Santa Anna ens hem unit aquest divendres a la diada del 8 de març amb una pregària en la qual han estat les dones i només les dones les protagonistes. Per fer honor a la veritat, amb el beneplàcit dels nostres capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans, que ens donen suport en tot.

En la primera part de la pregària, Viqui Molins va presentar nou dones de l'Antic Testament o de les primeres comunitats cristianes que van tenir un lloc destacat en el servei del seu poble. Dones de tota mena que es podien comparar a situacions actuals de les dones: Sara, Míriam, Rajab, Ruth, Débora, Anna, Esther, Priscil·la i Maria, la mare de Jesús. Després de cada una, pregàvem per les dones en situacions semblants de l'actualitat. La segona part, introduïda per Lucía Caram, va situar dos fragments dels evangelis en els quals es veia l'actitud de Jesús amb les dones: la samaritana i l'adúltera.

Entremig d'aquestes lectures, van cantar Míriam i Ina de l'Hospital de Santa Anna i dues africanes que van encisar el públic amb les seves veus: una dona de Ghana, que viu amb Sor Lucia, i una altra de Nigèria, que forma part del grup 'Dona Gospel' de les germanes oblates.

L'última part, que ens va emocionar a tots, va ser la dels testimonis: la d'una mare, l'Anna, que ha acollit a la família veneçolana, donant testimoni del goig de la maternitat; Carina, una jove religiosa oblata que ens va parlar del seu goig del lliurament a Déu i els germans en el celibat, i Ana Maria, la mare veneçolana que, entre llàgrimes, va testimoniar la tragèdia dels refugiats polítics.

Molins i Caram van impartir la benedicció final amb la fórmula de Sant Francesc, invitant a totes les dones a beneir a la companya o al company del seu costat. Una primera experiència que volem arribi a ser tradició fins que ja no sigui necessari un Dia Internacional de la Dona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.