Vés al contingut
Catalunya Religió

(Blanquerna) L’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, va acollir la setmana passada l’acte d’entrega dels Premis Blanquerna Impulsa 2020-21, uns guardons que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l'ONU (2015-2030). La comunicadora Elisabet Carnicé va presentar l’acte en què es varen premiar els projectes de l’any passat i l’actual, ja que aquesta tercera edició es va haver de posposar a causa de la COVID.

Els Premis Blanquerna Impulsa pretenen motivar i sensibilitzar la comunitat educativa i estan oberts a tots els centres educatius de Secundària de Catalunya, Balears i Andorra. En aquesta edició, molts instituts i estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius han presentat excel·lents projectes, relacionats amb els tres ODS: “Salut i Benestar”, “Igualtat de Gènere” i “Producció i consum responsable”. Finalment, els guanyadors han estat:

Modalitat àmbit educatiu:
Escola Padre Damián amb el projecte Donem veu a les nostres científiques
- Institut Giola amb el projecte Igualtat de Gènere
- Escola Salesians de Sarrià amb el projecte ECO-CAR

Modalitat àmbit comunicatiu:
-Escola Andorrana de Batxillerat amb el projecte Dona i Joventut
-Escola GEM amb el projecte GEM-Report Igualtat de Gènere
-Institut Pere Calders amb el projecte El juego

Modalitat àmbit de la salut:
-Escola Sagrada Família de Gavà amb el projecte Aliméntate bien, vive mejor
-Institut Jaume I de Salou amb el projecte Posa't a la seva pell

Modalitat projectes de centres educatius:
-Escola Pia amb el projecte Campanya 8-M 2021
-Escola La Salle Manlleu amb el projecte DENIP
-Institut de Puig-reig amb el projecte Jornades de Salut

El projecte guia de Diagnosi d'equitat del món casteller, de l’Institut Gaudí de Reus, va rebre una menció especial del jurat.

Units per a un futur millor 

L’esdeveniment es podia seguir en ‘streaming’ i va acollir gairebé un centenar de persones a l’auditori entre les quals hi havia els joves finalistes dels premis, part de l’equip humà, deganat i direcció general de la institució i alguns representants de les empreses col·laboradores: Caixabank-Obra Social La Caixa, Diputació de Barcelona, Santander, Canon, Aramark, Abacus, Fundació PIMEC, Serafí, Lavola Anthesis, Nestlé, Junior Report, Fedefarma, Previsora General, Corma, Alícia, Nutrició sense fronteres, i Banc d’aliments Barcelona. 

Premis Blanquerna-PIMEC Impulsen

Aquest any, va sumar-se al certamen la Fundació PIMEC, amb la I edició dels premis Blanquerna-Pimec Impulsen. El seu president, el Sr. Josep González, va lliurar el premi al Restaurant D.O: Denominació d’Origen, de Granollers i Eceleni, pel projecte ECELEARNING, que va quedar finalista.

Intervencions sorpresa i convidats especials 

Durant la trobada, els guanyadors van rebre felicitacions de representants de diferents sectors que exemplifiquen la lluita per aconseguir els ODS com Laia Bonet, tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa M. Juny, directora general de la Fundació Pimec, el director general d’Abacus, Miquel Àngel Oliva, i el rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell. A banda, molta gent coneguda va voler-se sumar a aquestes felicitacions com el youtuber  Miquel Montoro, l’actriu Candela Anton, el presentador radiofònic Carles Pérez, els esportistes Andrés Iniesta, Marc Bartra, Carla Suárez, Jèssica Vall i la presentadora de l’InfoK, Núria Vilanova. També, l’actor, artista multidisciplinar i doble de Johnny Depp, Bernat Costa, va realitzar una performance en la qual realitzava unes il·lustracions que representaven els projectes presentats i que al final, van ser entregades com a obsequi als guanyadors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.