Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 19/10/2022
centres-catolics-2022

DGAR La nova actualització del Mapa religiós de Catalunya de la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) comptabilitza un total de 7.275 centres de culte de més de 14 tradicions religioses diferents. L'actualització s'ha publicat aquesta setmana i incorpora les dades relatives a 2021. 

El Mapa religiós detalla que pràcticament el 80 % dels centres de culte són catòlics; la resta pertanyen a altres confessions religioses establertes al país. Les confessions religioses que tenen un nombre més elevat de centres, després de l'Església catòlica, són el protestantisme, amb 812 centres de culte; l’islam, que disposa de 290 oratoris, i els Testimonis Cristians de Jehovà, amb 115 sales del regne arreu del país. Per darrere, hi trobem el budisme, les esglésies orientals (ortodoxes, catòliques de ritus bizantí i coptes), l’hinduisme, l’Església Adventista del Setè Dia, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, la fe bahá’í, el sikhisme, el paganisme, el judaisme i el taoisme, entre d’altres.

El Mapa religiós de Catalunya és un projecte que va començar l’any 2001 per iniciativa de la Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses de la Generalitat de Catalunya. Des d’aleshores se n’han dut a terme successives actualitzacions, sempre encarregades a algun centre d’investigacions i estudis especialitzats en la matèria. L’any 2021 se n’ha fet la setena actualització, que en aquesta ocasió ha anat a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

Al web de la Direcció General d’Afers Religiosos es pot consultar la informació del Mapa religiós de Catalunya en format interactiu. També podreu descarregar-vos la matriu de dades dels centres de culte de Catalunya dels anys 2020 i 2021, consultar-ne les principals interpretacions i accedir a l’informe estadístic relatiu a l’any 2021.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.