Vés al contingut
Catalunya Religió

(GOAC Barcelona i Sant Feliu) La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona ha acollit aquest diumenge l'Eucaristia amb motiu dels 75è aniversari de la Germanor Obrera d'Acció Catòlica de Barcelona i Sant Feliu, la GOAC. L'Eucaristia l'ha presidit el bisbe auxiliar de Barcelona, i president del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, Sergi Gordo, i ha estat concelebrada pel rector de la basílica, Salvador Pié, i el consiliari de la GOAC de Barcelona, Ramiro Pampols.

Un acte molt participatiu en què van prendre la paraula en el moment de la pregària universal els diferents col·lectius de la Pastoral Obrera Obrera de Barcelona. Així, a través de la veu d'una jocista i animadora del MIJAC, s'han elevat les aspiracions de la JOC sobre la joventut desocupada i precària; de l'ACO sobre les persones migrades, en veu del seu president; dels Capellans Obrers sobre els accidents laborals, en veu del consiliari; de les Religioses en Barris Obrers sobre la centralitat del que és profundament humà, en veu d'una religiosa activista de la PAH, i del Sector de Dones de la GOAC i dels Equips de Dolor també de la GOAC, a més de les de Pastoral Obrera de la diòcesi, compartides, aquestes últimes, per Liria Román López, la nova directora de la POB.

En un ambient fratern i inclusiu, el rector i el bisbe han tingut paraules entranyables i emotives cap a la GOAC i el seu impulsor, Guillem Rovirosa i Albet, en procés de beatificació, el que sens dubte ha contribuït a donar a conèixer la tasca d'aquest moviment especialitzat d'Acció Catòlica que en aquest any celebra els seus 75 anys d'existència.

La col·lecta de l'assemblea celebrant s'ha dedicat a un projecte de barri del Besòs, en concret al menjador solidari cofundat per la Merche Rodríguez Maurin, qui va intervenir per explicar la tasca que porten a terme. També s'ha regalat a les persones assistents, com a record de l'acte, un marcador de llibre amb l'Oració a Jesús Obrer.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.