Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Estris) El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC-Fundació Pere Tarrés) ha celebrat aquest dissabte la seva Jornada de Monitors i Monitores que ha acollit més de de 700 participants de les diòcesis de Tortosa, Urgell, Lleida, Solsona, Tarragona, Vic, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona.

Amb el lema 'Ets o som? Som MCECC', la jornada ha estat un espai participatiu on compartir, de forma divertida i col·lectiva, les vivències que els joves participants viuen com a monitors/es i com a integrants d’un centre d’esplai.

Així, els participants més puntuals han començat a arribar a les 10 ben plens d’idees per avançar en els temes de debat i reflexió proposats per a l’acte. A l’activitat de matí, amb el nom de “La Fira”, s’han tractat temes com infància vulnerable, atenció a la diversitat, tradició, música, educació emocional, fe, família, economia solidària, adolescència i muntanya, amb dinàmiques i activitats diverses. Com a resultat d’aquestes reflexions, s’ha construït una columna de globus de colors. Els colors dels globus representaven una forma de participació: creació (verd), opinió (groc), debat (vermell), reflexió (blau) i cooperació (lila).

La presentació d’aquest vistós decorat de globus ha donat lloc a la inauguració oficial de la Jornada, amb els parlament del director general de l’Agència Catalana de la Joventut de Catalunya, Cesc Poch, de la regidora del districte de Les Corts i de l’Àrea de Cicle de Vida, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, i del president del MCECC, Xavi Nus.

Cesc Poch ha recordat la seva pròpia trajectòria en el món del lleure i ha recordat que l’educació en el lleure és una educació transformadora que representa un puntal en la societat catalana clau per a la construcció d’un nou país. Laura Pérez, per la seva banda, ha afirmat que cal reivindicar el lleure com una activitat no consumista que fomenta la llibertat, la diversitat i educa contra les desigualtat. Finalment, Xavi Nus ha recordat que els monitors són “persones compromeses, responsables, coherents en la manera de fer i utòpiques amb ganes de millorar el món”. Per això, “no ens podem quedar en un ‘sempre s’ha fet així’, sinó que hem de qüestionar-nos el que fem per millorar-ho, siguem innovadors”. I per ser conscients “que no estem sols i que formem part d’una gran col·lectiu”, el lema de la jornada ho resumeix: “Ets o som? Som MCECC”, ha conclòs.

A l’acte d’inauguració també hi han assistit Oriol Nicolau, president del Consell de la Joventut de Barcelona, i Alícia Aguilera, cap del departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona.

A continuació, s’ha celebrat una pregària dinàmica i musical que ha comptat amb una gran participació. Després d’un bon dinar i d’una estona de descans, han continuat lesdinàmiques per aprofundir en els temes educatius i social que afecten a l’educació en el lleure i que s’havien avançat al matí. Per fer-ho, els participants s’han agrupat amb rotllanes temàtiques.

L’acte de cloenda ha posat punt i final al centre d’interès i Xavi Nus ha aprofitat per donar a conèixer la ciutat que acollirà la trobada de l’any vinent. Serà Berga, que durant tot un cap de setmana de maig, s’omplirà de monitors i monitores d’esplai.

Finalment, per acabar, ha arribat un dels moments més esperats de la jornada, el concert espectacle del músic i animador Roger Canals, que ha fet cantar i ballar els 700 participants.

El MCECC-Fundació Pere Tarrés, amb més de 50 anys d’història, és l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya i agrupa 180 centres d’esplai i 3.500 monitors i monitores que amb la seva tasca voluntària eduquen en el temps de lleure 17.500 infants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.