Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeos

Galeria d'imatges

La Fundació Blanquerna va celebrar d’una manera ben especial la jornada anual de Sant Tomàs coincidint amb els 70 anys de la institució. Docents i personal de les tres facultats de la fundació, van participar en una plantada de 70 oliveres. En els propers actes de celebració s’hi donarà una ubicació definitiva.

La part institucional de l’acte es va iniciar a l’auditori del CosmoCaixa cedit per l’Obra Social la Caixa. El director general de la Fundació, Andreu Ibarz, va demanar que fos “un aniversari inspirador” sobretot de cara al futur, com recull el lema dels 70 anys: “Plantem la llavor del saber”. I va recordar que l’objectiu és “guanyar alçada en competències, ciutadania i ètica”, des dels valors de l’humanisme cristià.

El meteoròleg Tomàs Molina va oferir una conferències sobre les tendències que apunta la societat del futur, amb especial accent en els temes mediambientals. Va remarcar que “si bé els futur és allò que no sabem, hem de ser capaços de prendre decisions de futur calculant diversos escenaris”

L’acte es va tancarà amb un dinar a l’Auditori Cardenal Jubany de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport. El president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié, va fer un entranyable agraïment a totes les persones que han fet possible el projecte de Blanquerna, amb una analogia dels 70 anys amb les xifres bíbliques. En especial va destacar l’empenta que va donar a Blanquerna la visió de futur del cardenal Narcís Jubany.