Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) El Grup d’Animació a la Lectura de l’Escola Pia, format per 8 educadors de diferents escoles i amants de la literatura, duen a terme un gran nombre d’activitats per fomentar els llibres entre els més petits. Com reconeixen al seu web, el Goig de llegir,“els bombers de Fahrenheit 451 cremaven llibres, i hi havia persones que se’ls aprenien de memòria per salvar-los. Ara, el que hem de salvar són els lectors”. I ells ho fan a les aules dels centres de l'Escola Pia, amb l’ajut dels mediatecaris. Els dos principals projectes per fomentar la lectura són 'Exploradors de llibres' i 'Maletes viatgeres'.

Exploradors de llibres

"Qualsevol que voluntàriament s'apunti a llegir algun dels molts llibres que recomanem pot ser explorador. Ja fa més de 10 anys que molts nens i nenes de l'Escola Pia de Catalunya s'apunten a llegir. Cada curs, des de 1r de Primària fins a 4t d'ESO, té quatre llibres recomanats", expliquen.

El passat curs, van participar-hi 4.159 alumnes, el que suposa el 63% dels alumnes d’aquestes edats a l’Escola Pia de Catalunya. Pertanyien a 16 escoles (Balmes, Calella, Sarrià, Sant Antoni, Balaguer, Granollers, Igualada, Luz Casanova, Mataró, Moià, Olot, Sabadell, Sitges, Tàrrega, Terrassa i Vilanova).

El Grup d’Animació a la Lectura també va recomanar llibres, per infants, joves i adults, en el portal Goig de Llegir. En total, van parlar de 144 llibres i van publicar més de 90 entrades amb informació d’interès també en aquest web, van publicar articles a revistes del sector i van participar en formacions d’interès.

Maletes viatgeres

"És una maleta farcida de llibres molt interessants que va donant voltes per les cases de tots els nens i nenes de totes les escoles. Quan la maleta dóna més voltes, més contenta està, ja que tot el que hi ha en el seu interior ho han pogut compartir més famílies". Així expliquen a la web la proposta que permet als més joves familiaritzar-se amb la lectura.

Durant el curs 2016-2017, van participar-hi 1478 alumnes de 10 escoles (Balmes, Sarrià, Sant Antoni, Luz Casanova, Balaguer, Granollers, Moià, Olot, Sabadell i Vilanova), el que suposa el 50% dels alumnes d’Infantil de l’Escola Pia de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.