Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Per cinquè any consecutiu els carrers de Lleida s’han omplert d’esportistes que han recorregut la Cursa SED el diumenge 17 de març. Dins el ric panorama de cites atlètiques de Lleida, aquesta cursa té la característica que el 100% dels ingressos dels participants es destinen a projectes de cooperació que organitza l’ONG SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament), vinculada als Maristes. Enguany, els més de 9.000 € recollits es destinaran a projectes de Cultura de la Pau de cinc països diferents: Colòmbia, República Centreafricana, Haití, el Paraguai i Tanzània.

Participants i guanyadors

Aquest any, 600 persones han fet la cursa caminant i 350 runners han recorregut els 5 km, una xifra que ha anat augmentant en les diferents edicions. El circuit, amb inici i final al col·legi Maristes, ha transitat pel marge esquerre del riu Segre, els Camps Elisis, el pont Vell, la Rambla Ferran i Blondel. El guanyador de la 5a edició ha estat el jove atleta de les Borges Blanques Roger Estradé (17'), del Club Atlètic Xafatolls, i en la categoria femenina la primera a passar la meta ha estat la lleidatana Marina Paredes (21'15''). Han entregat els premis Joan Segura i Torres, representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport, Montse Parra i Albà, regidora d’Esports de la Paeria, Toni Postius i Terrado, regidor de la Paeria i Mary Rius i Sabador, directora del Col·legi Maristes Montserrat.

Per fer possible l’esdeveniment solidari i esportiu, la Cursa SED compta amb un bon nombre d’empreses i establiments col·laboradors que faciliten la logística de la prova.

SED sorgeix l’any 1992 del compromís dels Maristes amb els infants vulnerables i d’una visió esperançada del món. Des d’aleshores, l’entitat s’implica a fons en accions transformadores per a la construcció d’un món millor des de l’acció col·lectiva i el canvi individual a partir de tres eixos de treball fonamental: la cooperació per al desenvolupament sostenible, l’educació per a la Justícia Global i la promoció del voluntariat.