Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) Punt i final aquest diumenge a l’exposició de diorames i pessebres de la capella del Peu del Romeu de l'Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Ho ha fet després d’haver rebut prop de 5.000 visitants, durant els vint dies que ha mantingut obertes les seves portes durant les festes nadalenques i en les quals ha rebut una mitja d’unes 250 persones per jornada.

El president de l’entitat, Jordi Curcó, ha agraït en l'acte de cloenda el treball en equip de la junta directiva de l’entitat que en moments difícils com aquests ha fet possible l'exposició i un intens programa d’actes que ha configurat el Cicle de Nadal 2021. Tanmateix el president de l’entitat ha valorat molt positivament la resposta dels lleidatans: “Estem molt contents pel nombre de visitants que han acudit durant aquestes festes de Nadal al Peu del Romeu, per tal de contemplar els gairebé cent diorames i pessebres exposats i que mai havíem tingut”. Curcó ha destacat el fet que l’exposició va ser inaugurada i beneïda pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

Els 5.000 visitants han pogut contemplar en aquest espai de la capella del Peu del Romeu, que és alhora la seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, una exposició de diorames i un pessebre monumental a la capella. També s'ha pogut veure la resta d’exposicions de caràcter permanent, com els quaranta-quatre diorames bíblics d’Emili Tordera i Martha Pérez; els setze diorames en miniatura del Llegat de Paulina Ametllat, així com els vint diorames del llegat de la mestre pessebrista Joaquima Barrufet. Aquest llegat, juntament amb el conjunt de terracotes nadalenques de Magdalena Ibars, traspassada el passat agost i cedides per la seva família, conformen l’extraordinària exposició de la tercera planta, que ha estat completament renovada aquest Nadal.

L’Agrupació te previst celebrar l’acte oficial de cloenda del Cicle de Nadal i el lliurament de Premis dels Concurs de Pessebres aquest proper diumenge 16 de gener, a les 11’30 del matí a la nau central de la Seu Vella.