Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) Els Maristes mobilitzen aquest estiu prop de 5.000 infants i joves en diverses activitats. Els nens i joves participen en campaments, casals, colònies, rutes, campus esportius, fan cursos de formació o s’impliquen en experiències de voluntariat internacional, d’acord amb els valors maristes.

En concret, més de 1.200 i joves que pertanyen al Centre Marista d’Escoltes (CMS) prenen part en diferents campaments i rutes per Catalunya o en iniciatives de servei en altres països, com els Ròvers de l’AE La Soca (Mataró), que faran un servei a Karcag (Hongria), els de l’AE Montserrat (Barcelona) i de l’AE Garbí (Lleida), que aniran a Esztergom (també a Hongria); els de l’AE Torxa (Igualada) marxaran cap a Àustria i els de l’AE Albada (Rubí), aniran cap a Croàcia.

A banda dels escoltes, 489 nens i joves més gaudeixen dels diversos campaments organitzats per FAJMACOR, la Federació d’Associacions Juvenils Mà Oberta-Cor Obert de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu educar infants i joves seguint un model marista i cristià en el temps de lleure. Aquests grups estan repartits al juliol entre els campaments a Tavascan, els més petits, o la ruta que fan els més grans entre Ull de Ter-Carançà i Planoles.

En el camp de la solidaritat internacional, a través de l’ONGD marista SED (Solidaritat, Educació, Desenvolupament), un grup de joves prendrà part en camps de treball-missió al Paraguai, Tanzània, i Colòmbia. Aquesta experiència culmina la feina de mesos i vol ser un apropament respectuós a la gent i a la cultura del sud des de l’amistat (ho ampliem en la notícia següent). D’altra banda, un grup de mestres i alumnes del col·legi Maristes Rubí anirà cap a Grècia en missió de servei a un camp de refugiats.

D’altra banda, més d’un centenar de persones participaran en les “Colònies del Nen Déu” a Llinars del Vallès, unes colònies que ja tenen 40 anys de vida, i que són el resultat de la col·laboració entre les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors i els Germans Maristes.

Com a iniciativa formativa, gairebé un centenar de joves seguiran cursos de monitors i directors a l’Escola Mirall, escola de formació en el lleure vinculada als Maristes. Aquest estiu, es formaran amb l’Escola Mirall, entre altres, persones procedents de La Salle i dels Salesians

Cada col·legi i obra social marista, per la seva part, ha organitzat casals d’estiu amb un munt d’activitats per fer passar la calor. En total, els casals dels col·legis i campus esportius atenen aquest estiu més de 2.200 nens i nenes i els de les obres socials, 680.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.