Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant'Egidio) De divendres a diumenge es viuran a Barcelona tres dies de trobada, reflexions, intercanvis, visites i amistat, sobre el tema 'More Youth, More Peace' (Més Joves, Més Pau). És la VII Trobada Internacional de Joves per la Pau Europeus, un moviment de joves de la Comunitat de Sant'Egidio que està present en diversos països europeus i d'altres continents.

L'encontre arriba després de les edicions d'Assís, Auschwitz, Roma, Berlín, Anvers i París. La trobada anual de Joves per la Pau europeus va començar ara fa sis anys. Organitzada per la Comunitat de Sant'Egidio, s'ha convertit en un referent per a molts estudiants de secundària i universitaris. Aquest any està previst que hi participin més de 500 joves. També hi haurà Marco Impagliazzo, president de la Comunitat de Sant'Egidio, i la vicepresidenta, Hilde Kieboom.

La trobada de Joves per la Pau tindrà lloc només uns dies després del terrible atemptat de Barcelona. Per construir amb esperança un futur de pau cal 'More Youth, More Peace'. La trobada serà un espai per viure junts aquesta visió de pau. Els Joves per la Pau europeus, juntament amb altres coetanis seus de diversos continents, manifesten la força de pau que brolla de la solidaritat amb els pobres, la joia de conviure,  l'amistat entre generacions i l'acollida als refugiats.

Durant la Trobada Internacional els Joves per la Pau faran una ofrena floral i llegiran un manifest per la pau en record de les víctimes de l'atemptat de Barcelona i Cambrils, el divendres 25 d'agost a dos quarts de set, a les Rambles (confluència entre Rambla i C. Hospital), i el dissabte 26 d'agost participaran en la gran manifestació que s'ha convocat a Barcelona.

Durant l'any i a tot Europa, centenars de joves estudiants de secundària i universitaris treballen amb la Comunitat de Sant'Egidio a favor dels més pobres, a les Escoles de la Pau per als infants dels barris més desfavorits, amb els ancians, ajudant les persones sense sostre i acollint els refugiats. A través de l'amistat amb els pobres han descobert la importància de la solidaritat amb tothom per construir la pau.

Sant'Egidio és una comunitat cristiana que va néixer a Roma el 1968. És coneguda pel seu treball a favor dels pobres i en situacions de gran pobresa a les ciutats on és present. També destaca pel seu treball per la pau. És present a Barcelona des de fa més de 30 anys i treballa per als pobres tant a les societats opulents del nord com a les menys desenvolupades del sud. També és coneguda pel seu treball per la pau i per les iniciatives de diàleg entre religions i entre creients i no creients.