Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El 1519, la ciutat de Barcelona va viure un dels seus moments històrics més rellevants; Carles d’Àustria, l’home més important d’Europa, hi va establir residencia un any complet. Durant aquest període, la ciutat de Barcelona es va convertir en un bullici de celebracions i actes. La Catedral de Barcelona, específicament, fou epicentre d’un esdeveniment de gran rellevància internacional; acollint el 19è Capítol de l’odre de cavalleria del Toisó d’or. Un acte solemne que va comptar amb la presència dels principals sobirans europeus i que ha deixat la seva empremta en els escuts que encara avui decoren els cadirats del Cor. 

La Catedral de Barcelona, per commemorar aquest 500è aniversari, ha organitzat una sèrie d’actes culturals i commemoratius al llarg de l’any 2019 i que finalitzaran a l’inici del proper any. El Cor Francesc Valls s’uneix a les commemoracions amb un cicle de 3 actes, que es faran a la Catedral de Barcelona amb entrada lliure i que consistiran en un concert de la missa  benedicta es caelorum regina, de Cristobal de Morales, amb motets d’Anchieta, Peñalosa i de la Rue.

La música que s’interpretarà correspon a la de la Cort de Carles I, on es combinen la tradició local amb aportacions constants de França i Itàlia. Tindrà lloc el dimarts 24 de setembre a les 20h. Interpretació de les vespres de Sant Andreu, un treball de reconstrucció del cant pla i la polifonia que interpretà al mateix Cor de la Catedral el 1519. Divendres 29 de novembre a les 20h. Tancarà el cicle la interpretació Interpretació de l’Ofici de Santa Eulàlia el 12 de ferbrer. També en aquest cas, l’Ofici suposa un treball de recerca i reconstrucció, a partir dels material servats l’Arxiu capitular.