Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Conferència Episcopal Tarraconense) El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat ha acollit la celebració dels 50 anys de les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat, fundades i llargament sostingudes per Gregori M. Estrada, monjo de Montserrat.

A l'encontre, que ha tingut lloc aquest dissabte, hi han participat una gran quantitat d’exmembres i animadors de les Trobades, presidits pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat i l’abat de Montserrat, a qui acompanyaven l’arquebisbe d’Urgell i president de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència episcopal Tarraconense, així com el bisbe auxiliar de Barcelona i Secretari de la CET.

Han participat a l’eucaristia del santuari, presidida per el bisbe Agustí Cortés i amb l'homilia predicada per l'abat Solé. Després, a la mateixa basílica, ha tingut lloc un acte commemoratiu amb testimonis de tots els temps i edats, intercalant-hi cants corals i cànons diversos, amb l’audició-estrena de la peça “Rosa plasent”, del jove compositor Xavier Casademont.

Un dinar de festa amb cants i salutació final de l’abat de Montserrat, ha tancat la trobada, que entre d’altres ha estat conduida per la germana Natàlia i el germà Andreu M. Martínez. Les trobades acaben de ser premiades per la Federació dels Cors Anselm Clavé amb el premi educatiu que els serà lliurat aquest mes de maig