Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’11 d’octubre de 1962 Joan XXIII obria el concili que va canviar l’Església. L’Església com a poble de Déu, la centralitat en l’Evangeli i en Jesucrist, la llibertat religiosa, el diàleg amb la modernitat, són alguns dels aspectes que va assumir el Vaticà II com a substancials per la vida de l’Església.

50 anys després tenim la sort de disposar de testimonis que van viure en primera persona aquell moment. Aquest dimecres, a la Facultat de Teologia de Catalunya, es va fer un reconeixement a dos dels teòlegs que més van contribuir a que el Vaticà II arribés a Catalunya. Des de la teologia Josep Maria Rovira Belloso ha fet les lectures del Concili Vaticà més esteses al nostre país, enllaçant-lo després amb el Concili Provincial Tarraconense. I Josep Perarnau és un dels pocs catalans que van assistir a les quatre sessions que es van fer Roma fins el desembre de 1965 i un dels principals traductors dels textos del Vaticà II al català. En l'acte els van acompanyar l'arquebisbe Joan-Enric Vives i el bisbe Sebastià Taltavull.

Aquest és el testimoni de dues persones que van viure el concili. Amb el resum d’aquest acte, iniciem el recull de diversos testimonis de catalans que van viure el temps del Concili que podreu veure a CatalunyaReligió.cat durant les properes setmanes. Visca el Concili!