Vés al contingut
Catalunya Religió

(SJD) Unes 3.000 persones van assistir a l’Eucaristia en acció de gràcies que es va celebrar aquest dijous a la basílica de la Sagrada Família per commemorar el 150 aniversari de la restauració de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu a Espanya i de la creació de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Germans, treballadors, voluntaris i benefactors de l’Orde van celebrar que fa 150 anys Sant Benet Menni, germà de Sant Joan de Déu i fundador de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor, va iniciar a Barcelona la restauració de l'Orde de Sant Joan de Déu. Procedent d'Itàlia i per encàrrec del llavors Germà General Joan M. Alfieri, Menni va reiniciar la presència de l'Orde, que havia desaparegut d'Espanya després de la desamortització del 1835. Alhora, a Barcelona va crear un centre per a nens que ha anat evolucionant fins a configurar l'actual Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’Eucaristia del passat 14 de desembre va estar presidida per Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat. El van acompanyar a l’altar: Sergi Gordó, bisbe auxiliar de Barcelona, José Luis Redrado, bisbe i germà de Sant Joan de Déu , i el germà Jesús Etayo, superior general de l’Orde, religiosos i capellans amics de l’Orde. La benvinguda la va fer el germà José Luis Fonseca, Provincial dels Germans de Sant Joan de Déu.

La celebració va estar acompanyada pels cants dels grups corals de l’Hospital Sant Joan de Déu i dels Enginyers de Barcelona, amb la solista Hortensia Martínez i l’organista Manel Ruiz.

L’Hospital Sant Joan de Déu ha organitzat una sèrie d’actes des de diferents àmbits i per públics diversos per commemorar el seu 150 aniversari. Des del punt de vista divulgatiu i científic, s’han dut a terme conferències amb investigadors de prestigi, com Valentí Fuster, cardiòleg de renom internacional. També s’han fet activitats de caire social a Esplugues de Llobregat i a Barcelona, així com esdeveniments adreçats als treballadors del centre. La Missa de la Sagrada Família ha representat la cloenda d’aquesta commemoració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.