Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Vedruna Educació) Aquest dissabte ha tingut lloc a CaixaForum el primer “Chromecamp”: una jornada formativa pionera en el format on s’han invertit els rols . Així, els alumnes han fet de professors i han estat els docents qui han participat de les explicacions dels “experts”: infants i joves de P5 fins a batxillerat .

La jornada, organitzada per la xarxa d’escoles de la fundació Vedruna Catalunya Educació i adreçada a mestres i professors de centres educatius d’arreu , ha volgut ser una manera de mostrar que són els nois i noies els vertaders protagonistes dels processos d’aprenentatge i , que de la mà de la tecnologia, poden integrar coneixement i transformar-lo.

D’aquesta manera, a partir de 4 tipus d’activitats diferents, els gairebé 400 docents inscrits han pogut gaudir del que els “mestres” els explicaven: projectes edtech que anaven des de programació i robòtica fins a disseny i impressió 3D, passant per iniciatives de realitat augmentada o realitat virtual, entre moltes d’altres.

Els alumnes proposaven als inscrits un itinerari que feia un recorregut per diferents espais: l’espai experience, amb mostres d’experiències, l’espai “pitch” amb comunicacions orals de projectes realitzats, l’espai auditori amb espectacles STEAM i 4 aules per realitzar tallers .

Montserrat Espinalt, presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació i Albert Forn, director de MSchools/GSMA -entitat recentment guardonada per la UNESCO- han estat els encarregats de realitzar l’obertura de l’acte i ambdós han coincidit en la necessitat d’adaptar els centres educatius al context social canviant, posant èmfasi en la necessitat de preparar perfils tecnològics i impulsar programes que incentivin la dimensió competencial dels aprenentatges.

Des de l’organització es mostren molt satisfets per la bona acollida de la iniciativa, que ha comptat amb docents d’arreu de Catalunya i fins i tot de les illes Balears, havent estat una convocatòria oberta a tothom.

A l’acte s’hi han fet presents professionals del món educatiu com també representants d’empreses vinculades al sector tecnològic. També ha comptat amb la presència del representant de Google Spain, Gonzalo Romero.

Els nois i noies s’han emportat cap als seus pobles i ciutats chromebooks, dispositius mòbils, impressores 3D, tablets, plaques makey-makey, panells expositors... i tots els aparells que avui els han servit per explicar que de la mà de la tecnologia podem arribar una mica més lluny. Li tocarà al mestre, posar-hi la pedagogia.

Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.