Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) La novena edició del festival de música cristiana organitzat per la delegació d'ensenyament del bisbat d'Urgell, el Canòlich Music Festival, ha comptat amb diverses activitats en què hi han participat 2.500 joves. El festival ha acabat aquest dissabte amb l'eucaristia que s'ha celebrat a l'església parroquial de Sant Julià i Sant germà, de la parròquia andorrana de Sant Julià de Lòria. Una missa presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives i en què hi han participat 300 persones, el màxim d'aforament permès.

Després de les limitacions de l'edició anterior a causa de la pandèmia, el festival ha tornat amb el lema 'Confia i enlaira't' i amb “energia renovada i propostes diferents”. Així ho ha posat en relleu Vives en la seva homilia. Ha encoratjat els joves a “seguir confiant en Jesús com aquell en qui pots dipositar les teves inquietuds”. “L'hem de deixar regnar dins nostre”, ha dit.

Joan-Enric Vives s'ha referit al festival i a la mateixa eucaristia com “una oportunitat per descobrir amb profunditat el que Jesús ens ofereix i ens dona”. Sobre el lema del festival ha parlat de la confiança com a element transformador que “ens ajuda a ser millors persones, més enllà del món virtual que ens envolta”. Ha encoratjat els joves a preguntar-se per a qui sentien amor.

La missa s'ha iniciat amb la participació dels joves i de Carolina Bassi, mestra de religió i membre de la comissió coordinadora del festival. Bassi ha transmès als assistents esperança i ha demanat “aprendre a mirar l'altre sense prejudicis”. A més, ha assenyalat que “que la pandèmia ens ha privat de moltes coses, també hem après a pensar en els altres i a descobrir que hem d’aprofitar els bons moments”.

L'arquebisbe també ha parlat de la Jornada Mundial de la Joventut que s'ha de celebrar a Lisboa l'agost de l'any 2023. Una jornada que les diòcesis ja han començat a preparar amb activitats que s'han dut a terme arreu de la península justament aquest cap de setmana.

L'eucaristia ha estat concelebrada per Pepe Chisvert, delegat d'ensenyament, i David Codina, secretari general del bisbat d'Urgell. Ha estat retransmesa en directe pel canal de Youtube del bisbat, pel canal de televisió per cable Loria Televisió i per la Ràdio i Televisió nacional d'Andorra (RTVA). El grup de música cristiana Worship.cat ha interpretat al final de l'acte dues peces.

Nou anys de música cristiana per a joves

El mateix dissabte també ha tingut lloc la celebració d’un concert a l’Auditori Claror amb músics andorrans i de fora d’Andorra. El Cor Rock d’Encamp, Patxi Leiva, Sunset Dreams, Ladis Baró, Guillem Tudó, Zip de Guzmán, l’Esbart Lauredià i Quim Salvat han format un cartell que ha aconseguit completar l'aforament de l'auditori.

Una edició del Canòlich Music Festival que ha adaptat el seu format i ha entrat a les aules amb la visita del músic Cesc als joves de tercer i quart d'ESO de les escoles d'Andorra els dies 17, 18 i 19 de novembre. També amb activitats per als alumnes de primer i segon d'ESO de Sant Julia el divendres 19 de novembre de tipus presencial, amb una botifarrada a la plaça Germandat i un concert al migdia a l'Auditori Claror per part del grup Grilex.

Segons expliquen des del bisbat d'Urgell, la delegació d’ensenyament del bisbat va seleccionar grups i músics que transmetessin valors positius, que ajudessin a connectar amb l’espiritualitat i la recerca del que és transcendent. Amb aquesta idea, l’edició del festival, seguint la iniciativa de l’any passat, va proposar als joves un concurs de vídeos a la xarxa social TikTok, amb els hastags #canolichmusic21 i #confiaienlairat, amb interpretacions de cançons dels músics participants.

Podeu veure l'eucaristia sencera aquí:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.