Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) En la setena edició del Memorial Cassià Just, s’han rebut 21 candidatures, de les quals 10 corresponen a persones i les altres 11 a entitats. També és destacable la desena de sol·licituds que presenten candidats estrangers o internacionals. Es tracta del reconeixement de la Generalitat de Catalunya al treball a favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya. El 9 de juny va acabar el termini de presentació de candidatures per a aquesta edició.

Jurat

Segons les bases, el jurat del Memorial Cassià Just està format per dos membres nats i tres elegits. Presideix el jurat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i també en forma part el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell. Per a aquesta setena edició, completen el jurat Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa; Noemí Cortès, presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) i Pepe Aponte, president de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes (CCEB).

Guardó

El guardó consisteix en una obra d’art original d’una autora o autor reconeguts. Enguany s’ha encarregat l’obra a Albert Asensio, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Llibreter 2017 pel llibre il·lustrat El banc blau.