Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Els articles més llegits del 2019 a Catalunya Religió no s’escapen de la tendència d’altres anys. Tot allò relacionat amb la política o l’episcopat copen els primers llocs del llistat. Amb el permís de Sor Lucía Caram, amb un article en ple mes d’agost contra els qui qüestionen el papa Francesc.

L’article més llegit de l’any és la declaració de diverses entitats cristianes contra la sentència del Procés i les penes de presó als líders socials i polítics catalans. També se situa entre els més llegits la nota sobre el mateix tema dels bisbes catalans i de les abadesses. Amb matisos, conflueixen en que cal buscar altres vies de solució al problema polític que viu Catalunya.

En segon lloc se situa el nomenament del teòleg Joan Planellas com a arquebisbe de Tarragona, el 3 de maig. Una elecció que es va portar amb molta discreció i que va sorprendre positivament a l’Església catalana i, sobretot, a l’arquebisbat de Tarragona.

El contundent comentari de Lucía Caram ocupa el tercer lloc dels més llegits. Fa referència a les reiterades campanyes contra els cardenals escollits pel papa, com Joan Josep Omella i Carlos Osoro, en els mitjans integristes que omplen i es retroalimenten a l'espai digital. I també contra qualsevol bisbe que fos franciscà abans de l’etapa del papa Francesc.

A més dels pronunciaments sobre la sentència del Procés, també se situen en els primers llocs la noticia del nomenament de Josep Maria Turull com a prior de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i el resum de la carta del papa Francesc adreçada als joves. També, com altres anys, el blog més llegit són els comentaris setmanals de l’Evangeli del pare Josep Llunell des de Sant Felip Neri.

Entre els obituaris del 2019, cal recordar la mort del bisbe emèrit Solsona Jaume Traserra, el capellà i periodista Joan E. Jarque, el monjo de Poblet Alexandre Masoliver, la catequeta Enriqueta Capdevila, o el capellà del Padró Florenci Costa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.