Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Els continguts més llegits de Catalunya Religió durant el 2018, continuen focalitzats en la implicació eclesial en el moment polític que viu el país. Aquest any, també ha tingut especial seguiment el papa Francesc i els intents per entorpir les seves reformes.

L’article més llegit de l’any està escrit des de la presó de Lledoners, una reflexió de Nadal d’Oriol Junqueras. Tot seguit se situa el primer pronunciament conjunt dels bisbes catalans després de les eleccions del 21D, quan el febrer demanaven una “solució justa”, i la carta de capellans de més de 300 clergues catalans adreçant-se a l’Església espanyola aquest novembre.

El papa Francesc torna a marcar l’agenda. El quart article més llegit de l’any és el resum de la seva Exhortació Apostòlica Gaudete et Exsultate sobre la santedat publicada a l’abril. I en cinquè lloc el reportatge sobre les motivacions de fons dels atacs contra el papa des de l’integrisme eclesial i l’editorial de Catalunya Religió en suport al papa Francesc.

D’altra banda, també se situen entre els més llegits l’entrevista al periodista Xavier Grasset i l’aportació de David Jou arran de la mort de l'astrofísic Stephen Hawking.

Com cada any recordem els personatges del món religiós que ens han deixat durant el 2018. Un record pel teòleg Josep Maria Rovira Belloso, per l’activista i capellà Josep Dalmau, l’intel·lectual i monjo de Montserrat Lluís Duch, i el lluitador Jaume Botey. Són els obituaris més llegits de l’any que se sumen al record de l’exdegà de la Facultat de Teologia Joan Busquets, l’expert en pastoral familiar Manuel Claret, el fundador de Catalunya Cristiana Francesc Malgosa, el biblista Javier Velasco, el jesuïta i arquitecte Enric Comas i el jesuïta de l’Observatori de l’Ebre Luis Felipe, el franciscà Josep Costa, el marista Valerià Simón, els claretians Joan Sidera i Jaume Vergés, el monjo de Montserrat Alexandre Olivar i els capellans Josep Escòs i Joan Mora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.