×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) La Fundació Educació Solidària, creada per l’Escola Pia de Catalunya amb la missió principal d’oferir suport a obres educatives escolàpies en països empobrits, celebra 20 anys. Des dels seus inicis, el treball de l’entitat s’ha centrat en tres àmbits de missió: la cooperació, la sensibilització i el voluntariat.

L'actuació del projecte s’ha desenvolupat principalment al Senegal, a Cuba i a les Califòrnies, i també col·laboracions puntuals en projectes educatius a Bolívia, a l’Equador, o a Guatemala.

El projecte ha acompanyat el naixement, creixement i consolidació de moltes obres escolàpies, des de noves escoles i centres de formació professional al Senegal, fins a més de 20 escuelitas de tareas a les Califòrnies, passant per l’expansió de les escoles de mestres a Cuba, la realització d’activitats d’estiu per a més de 2.000 persones, o pel treball menys vistós però no menys important, de posar en marxa entitats i equips de treball locals que han estat claus en la gestió i la coordinació de les diverses obres.

Tot plegat s’ha traduït, en aquests 20 anys, en milers de persones beneficiades: alumnes, joves, famílies, mestres, etc., que han pogut accedir a una educació i formació, millorar les seves condicions de vida, i contribuir a la difusió de la missió escolàpia. "El contacte directe amb les obres ens ha possibilitat conèixer de prop el treball que es porta a terme sobre el terreny, en el dia a dia, i les realitats que es viuen en aquells països.

Sensibilització

Gràcies a aquest coneixement s'ha desenvolupat el treball en el segon dels àmbits de missió del projecte, la sensibilització del jovent de les escoles.  A través d’exposicions, xerrades, testimonis d’escolapis i de voluntaris, visites de mestres i de famílies per conèixer les obres, i moltes altres activitats, s'han donat a conèixer el treball que l’Escola Pia realitza en diversos llocs, i apropar-hi l’alumnat. 

El voluntariat

Durant aquest període centenars de voluntaris han col·laborat en alguna de les obres, com a voluntaris d’estiu o com a voluntaris de llarga durada. Antics alumnes, mestres, i altres persones properes a l’Escola Pia han pogut conèixer i viure durant un temps la realitat i el treball que es fa en les activitats d’estiu, les escuelitas de tareas, els centres de formació professional, o en tantes altres obres escolàpies.

Durant aquest curs l'Escola Pia realitzarà una jornada commemorativa de celebració compartida.