Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) Un total de 18.000 persones han pogut sentir i viure aquest any l’esperit de Nadal a través de les diferents propostes que s’han ofert des de la Sagrada Família per compartir l’alegria d’aquest temps i les setmanes en què ens vam preparar per celebrar-lo, l’advent.

La primera d’aquestes activitats va ser el taller de Nadal, que va tenir lloc entre el 6 de desembre i el 5 de gener. En ell, mig miler de nens i nenes de 6 a 12 anys i els seus acompanyants van poder gaudir d’una visita a la Basílica centrada, sobretot, a conèixer els detalls de la façana del Naixement, la façana que explica la vinguda al món de Jesús. Posteriorment, els nens i les nenes van participar en un taller de manualitats on van elaborar una peça amb pelfa amb alguns dels elements més característics del Nadal.

El 15 de desembre, la Basílica va oferir la possibilitat de viure l’emoció de la música i l’esperit de Nadal amb el tradicional concert de Nadal. Aquest any va estar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor de Cambra Enric Granados de Lleida, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona i l’Escolania de Blauets de Mallorca del santuari de Lluc, dirigits per Xavier Puig i Ricard Terradas. Més de 1.600 persones, entre les quals hi havia les persones guanyadores de les entrades que la Sagrada Família va sortejar entre el públic general, van poder assistir-hi.

D’altra banda, els dies 21, 22 i 23 de desembre, va tenir lloc la il·luminació de la façana del Naixement, l’única façana que es va començar a construir en vida de Gaudí i que simbolitza la joia pel naixement de Jesús i expressa la il·lusió i el goig per la vida. A través d’una il·luminació dels diferents grups escultòrics de la façana i d’una locució musicada, es van narrar les diferents escenes de l’esdeveniment històric que és l’arribada del fill de Déu i la simbologia de cadascuna d’elles. Més de 14.000 persones van gaudir d’aquesta il·luminació especial.

Per últim, el 24 de desembre a les 19.30 h, la Sagrada Família va acollir, per primera vegada, la missa del pollet. Un miler de persones van prendre-hi part.