Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 11/05/2021

(FECC) A proposta del papa Francesc, i com una iniciativa més pel Pacte Educatiu Global, les diferents organitzacions internacionals d'educació catòlica han acordat assenyalar el Dia Mundial de l'Educació Catòlica, que se celebrarà cada any als quaranta dies després de Pasqua, coincidint amb la festivitat de l'Assumpció del Senyor. Aquest any, que en serà el primer, totes les institucions educatives d'ideari catòlic s'uniran a la celebració el dijous 13 de maig. 

L'educació catòlica té una àmplia presència en tot el món, parlem de 61,7 milions d’escolars en etapes obligatòries, més 6,5 milions en ensenyaments mitjans o superiors no obligatoris. Així i tot, la seva tasca no s’amida per la quantitat, sinó per la presència evangelitzadora que representa allà on hi ha un centre d’ideari cristià, amb el suport del carisma propi de la titularitat que el gestiona. Un ideari i un carisma propis que col·laboren plegats en una vocació de servei i influència en l’entorn partint d’una comunitat educativa integradora.

“L’educació és sempre un acte d’esperança”, diu el papa Francesc, i és “el millor antídot contra la cultura de l’individualisme i la primacia de la indiferència”. El Pacte Educatiu que proposa el Papa, reclama vers una nova evangelització que se sosté en dos pilars essencials: la relació amb l’entorn natural i elcompromís vers una fraternitat universal. Aquest primer any no s'han rebut materials ni propostes d’acció específiques, potser serà doncs una bona ocasió per centrar-se  en comunicar el valor que aporten a l’entorn com escola cristiana, així com el compromís per col·laborar en la transformació social i personal. En aquesta línia, les escoles catòliques es proposem, el proper dijous 13 de maig, donar a conèixer als centres i mitjans de comunicació, institucionals i educatius, la celebració del Dia Mundial de l’Educació Catòlica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.