Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) Un total de 100 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés participaran als cursos de monitors/es i directors/es de lleure del 19 al 30 d’agost a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Enguany, una seixantena joves cursaran el títol de monitor i prop de 40, el de director. Aquests cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Durant els deu dies que dura el curs, 12 docents de la Fundació Pere Tarrés impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d’animació, gestió i marc legal, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Un nou context marcat pel covid-19

Tot i que l’estiu és temps de colònies, campaments o vacances, els monitors també aprofiten per a formar-se i poder preparar-se per al nou curs d’esplai al setembre, sobretot en un context marcat pel covid-19. Cal destacar que els monitors i monitores han estat el primer contacte social i educatiu que han tingut els infants i joves després de mesos de confinament. De fet, els casals, els campaments i les colònies d’estiu han estat les primeres activitats de convivència entre infants i joves on s’han pogut provar tot un seguit de mesures higienicosanitàries que molt possiblement es posaran en marxa el proper inici de curs escolar.

Totes les activitats previstes durant els cursos residencials es desenvoluparan seguint la normativa i les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i també seran un espai on poder posar en comú inquietuds i preguntes tenint en compte aquesta nova realitat.

Un espai per a l’intercanvi d’idees

Els cursos són un espai també on es genera una xarxa de complicitat entre els monitors del MCECC per poder-se enriquir entre els diferents centres d’esplai intercanviant idees i coneixements.

Per a la Fundació Pere Tarrés, comptar amb monitors i monitores formats és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat. Per estar molt propers als infants i adolescents; per la relació d’afecte i respecte que es genera; i per la intensitat amb què es viuen les experiències a l’estiu, els monitors i monitores són agents transformadors de la nostra societat.