Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) Amb tres quarts d’hora de retràs Federico Lombardi, cap de premsa del vaticà, ha arribat a la sala d’actes del Centre de Premsa. Les seves primeres paraules han estat d’agraïment. “M’he endut una molt bona impressió de Barcelona. Fins hi tot m’ha sorprès la quantitat de gent que hi havia ahir al vespre a la catedral esperant el sant pare”. Lombardi ha confessat que tot i haver llegit i estudiant molt sobre la Sagrada Família no s’esperava una obra d’art com aquesta”.
 
Ball de xifres
Lombardi ha parlat d’un total de “60.000 persones implicades en l’esdeveniment” tot i que l’ajuntament ha fet un recompte de 250.000.  Segons la Santa Seu, al carrer hi havia unes 36.000 persones i 15.000 més a la Monumental. Durant la missa, però, diversos mitjans calculaven que a la Monumental només hi havia 3.000. Independentment de les xifres, Lombardi s’ha mosrat satisfet amb l’acollida que ha tingut el papa.
 
12 minuts “molt familiars”
Un altre tema que ha agradat a Lombardi i en especial al pontífex ha estat la trobada amb els reis d’Espanya. La renuió només ha durat 12 minuts però ha estat temps suficient per parlar de temes “no polítics ni importants”. Lombardi ha qualificat la xerrada del papa amb Joan Carles I i Sofia com a “moment molt familiar i significatiu. A la reunió també estava present el cardenal Sistach. Els reis han regalat al papa el “Codice Aureo”. Es tracta d’una copia del codi origina, datat del segle XI. Segons ha explicat Lombardi, “el papa, que volia ser bibliotecari del Vaticà, valora molt aquest regal i assegura que enriqueix la biblioteca vaticana”.
 
Déu i la vida cristiana
Davant d’una cinquantena de periodistes, Lombardi ha recordat que el tema central de la visita ha estat Déu. “Cal recordar que la primera prioritat que el papa va esmentar a la capella Sixtina quan el van escollir papa va ser la voluntat de Déu i el compromís de la societat de portar una vida cristiana”.
 

El cap de premsa del Vaticà ha dit que “Ha estat un viatge molt expressiu que ha mostrat el valor de la religió i la presència de Déu a la societat”. Finalment ha confessat “La litúrgia d’aquest matí és l’expressió més solemne, més articulada entre home i deu que he vist durant els 5 anys de pontificat”.