Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Vam trucar a Tomàs Molina per demanar-li que ens fes una previsió per diumenge a la Sagrada Família. Però parlant de com veia la visita del papa es va animar a escriure'ns algunes línies sobre la seva impressió de la visita.

(Tomas Molina) És bo que puguem veure la gent que estimem. Veure la gent que estimem. Només per això ja és bo que el Sant Pare vingui a visitar-nos. Si a més ve a dedicar un temple especialment volgut i estimat per nosaltres encara és més d'agrair.

Quan a més fa el gest de parlar la nostra llengua i de dedicar-nos una especial atenció en aquests temps que corren, l'estimació es torna en agraïment.

Amb Benet XVI compartim una Fe; com a Sant Pare i cap d'Estat, envoltat de mesures de seguretat que sovint fan complexos i fins i tot costosos els seus moviments (també la vinguda a Barcelona) però al mateix temps com a celebrant d'una eucaristia a la que milers de persones volem assistir. Com a persona que fa possible un moment històric que ens sobreviurà a nosaltres i a ell mateix, entre les pedres d'una catedral que està cridada a durar segles i a provocar continues mirades cap al cel.

La meva feina és mirar cap amunt, cap als núvols, i percebo les ganes de moltissimes persones a mirar cap amunt. Jo sempre recomano als nens i les nenes que aixequin el cap, per que aquest gest obre les ganes de saber.

La Sagrada Família, obra de Gaudí i de tantes persones que hi han posat treball diari, esforç, imaginació, recursos, il·lusió, tenacitat, seny i rauxa, mereix la visita del nostre Sant Pare que també aixecarà la mirada i segurament se li eixamplarà el cor.

Per mi la Fe és com estimar: ningú no sap perquè estima, però quan ho fem és gratuït, i ens omple al mateix que ens ajuda a buidar-nos en l'altre.

Aquesta reflexió me la va fer una monja de les Benetes de Montserrat fa molts anys.

La visita que ens fa Benet XVI ve a dir-nos que "no ens cansem de cansar-nos" com ens va dir fa molts anys el Bisbe de Solsona a una trobada d'Hora 3, i ho fa compartint un dia de joia amb nosaltres als peus de la nostra nova Catedral.

La Sagrada Família és un monument a la Fe, ple de simbologies i que no es cansa mai de créixer, com nosaltres no ho fem.

Tindré la sort de poder viure directament a dintre l'església, amb la meva família, aquest moment i se que quedarà ferm en el meu record i en el dels meus fills i la meva dona aquest privilegi.

És bo que puguem veure la gent que estimem, serà bo veure en Benet XVI a Barcelona aquest diumenge.

PD: Em demanen obviament pel temps. Diumenge sembla que passarà un front que pot ser més actiu al Pirineu i a Girona, però que sembla que deixarà Barcelona fora del límit de les precipitacions. Vist com a pronòstic fet dimecres al vespre, sembla que diumenge al matí a Barcelona estarà bastant ennuvolat i ventós, fins i tot bastant fred a causa del vent i de la falta de sol, però no sembla que hagi de ploure. Anirem actualitzant el pronòstic a mesura que s'acosti el moment de la visita del Sant Pare.