Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals/CR) El PSC reclama que la pràctica religiosa a Catalunya "sigui des del respecte als drets i llibertats constitucionals". Així ho estableix el programa electoral que els socialistes catalans han aprovat per a les eleccions catalanes del 28 de novembre, recollit per CatalunyaReligió.cat.

En el programa electoral, els socialistes eviten referir-se explícitament al concepte de 'laïcitat', tot i que indiquen que seguiran apostant per "garantir el dret a la llibertat religiosa" recollit en les normatives vigents.

També es comprometen al "compliment" de les noves normatives que regulen els llocs de culte i procurar que no hi hagi cap mena de discriminació per raons d'origen o religió en l'accés als serveis públics.

El PSC també avança que si governa, impulsarà campanyes i programes "per lluitar contra la discriminació per raó d’origen, religió o gènere en el mercat de treball". Finalment, el partit ha optat per no incloure en el seu programa electoral que els cultes fossin preferentment en català o castellà, com inicialment s'havia contemplat.

Altres partits també tracten l'aspecte religiós en el seu programa electoral.