Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) Què es pot esperar de la visita del papa? Des de les principals institucions universitàries catòliques de Barcelona han organitzat una sessió acadèmica per oferir les claus d’interpretació i els elements de fons sobre la visita de Benet XVI del 6 i 7 de novembre. Serà aquest dijous 21 a les 19h a l’Aula Magna del seminari de Barcelona.

En la sessió, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach, intervindrà Jaume Aymar, historiador, director de Catalunya Cristiana i professor de la Facultat de Filosofia, per parlar de “La romanitat de l’Església de Catalunya”. També intervindrà el degà de Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, que parlarà a partir del llibre que es presentarà aquest mateix dia: “La Sagrada Família: comprendre un símbol”.

Finalment, en l’acte intervé Salvador Pié, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i de la Universitat Gregoriana de Roma. En aquest vídeo comenta alguns dels continguts del tema de la seva ponència: “El ministeri de Pere en l’Església”. Pié reflexiona sobre el sentit del papat -que no es pot entendre fora de la centralitat de l’Evangeli- i com s’insereix aquesta figura en el diàleg amb les altres esglésies cristianes. També apunta algunes expectatives de l’estada de Benet XVI a Barcelona.

 

Obert al públic, l’acte d’aquest dijous, l’organitzen la Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya, l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB), i la Fundació Blanquerna i la Fundació Pere Tarrés, integrades en la Universitat Ramon Llull.