Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Eloi Aran / CR) L’Institut Superior de Ciencies Religioses de Barcelona, l’ISCREB, ha convocat aquest dissabte la primera trobada presencial dels alumnes que cursen assignatures de teologia per internet a L’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona adscrit a la facultat de Teologia de Catalunya. La modalitat d’estudis on-line de l’ISCREB ronda al voltant dels 500 inscrits, una clara majoria de l’alumnat , fet que indica l’encert de l’aposta “Teologia x Internet” que aquest curs celebra el seu desè aniversari.

En un primer moment s’ha fet l’acte de presentació del campus on-line per als nous alumnes i s’ha donat a conèixer les seves prestacions com ara la biblioteca virtual, els fòrums i altres eines pedagògiques. Un nou disseny del campus, amb la plataforma virtual de l’emule, va ser testat i posat en marxa el curs passat en  la que cal destacar com a novetat la incorporació de vídeos amb la presentació d’assignatures en castellà de cara als alumnes que provenen de diferents comunitats autònomes de l'Estat. Posteriorment hi ha hagut una primera trobada presencial entre el professorat i l’alumnat que ha finalitzat amb la celebració de l’eucaristia i la possibilitat de quedar-se a dinar.

Com a nota de fons del curs present hi ha la refundació de l’ISCREB i l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior –Pla Bolonya-. Com ha indicat Mar Galceran, directora pedagògica de l’institut, aquest nou marc educatiu potencia el protagonisme de l’alumne, subratllant-ne l’avaluació continuada i l’autogestió del seu propi procés d’aprenentatge.