Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR/Càritas Barcelona) En ocasió de la Jornada Mundial dels Migrants, que se celebra diumenge, el col·lectiu 'Caminem junts en la diversitat' –format per comunitats cristianes de migrants, i per algunes parròquies amb presència significativa de migrants, per Càritas dels bisbats de Barcelona i Sant Feliu, i per la Delegació de Pastoral social de Barcelona–, proposa la campanya de pastoral amb els migrants amb el lema 'Tu tens la clau de la convivència'.

I amb aquest lema Càritas Diocesana de Barcelona vol posar de relleu que la convivència, un dels valors més preuats, indispensable per a la cohesió social, no és possible només per unes bones pràctiques administratives, sinó que exigeix que tots siguem acollidors i respectuosos amb els nouvinguts.

L'entitat considera que la jornada "és una ocasió per agrair als nombrosos migrants, que des de fa anys formen part de les nostres comunitats, tot el que ens aporten. I també, per sensibilitzar les comunitats cristianes –parròquies, moviments– per a què no defalleixin en l’acolliment a totes les persones que nascudes en altres països participen de les nostres celebracions, catequesi, trobades".

Des de Càritas destaquen com aquests darrers mesos, malauradament, han estat notícia les tanques del sud de la Península, les morts davant les costes de Lampedusa i molts altres fets; però aquests, que són ben tràgics, tan sols són la punta d’un iceberg que amaga molts drames humans. I recorden com encara que no ocupin els primers titulars dels diaris, en les nostres ciutats hi ha molts homes i dones que, moguts per l’esperança d’una vida millor per a ells i les seves famílies, han vingut a casa nostra a la recerca d’oportunitats que els eren negades als seus països. En aquest sentit consideren que "nosaltres potser no podem enderrocar les tanques, però tenim la clau que obre portes, la de la convivència".

El papa Francesc els qualifica com a “pelegrins de la vida, a la recerca de salvació”. A més, el Papa subratlla el paper maternal de l’Església, una mare que acull tots els pobles, sense discriminacions. “L’Església sense fronteres –escriu el Papa–, mare de tots, estén pel món la cultura de l’acollida i de la solidaritat, d’acord amb la qual ningú no pot ser considerat sobrer, fora de lloc o descartable. La comunitat cristiana, si viu realment la seva maternitat, alimenta, orienta i indica el camí, acompanya amb paciència, es fa propera amb la pregària i amb les obres de misericòrdia”.

També en motiu de la jornada, durant el cap de setmana s'organitzen diferents actes arreu del territori –com la vetlla de pregària davant del CIE, el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca–. I en l'àmbit diocesà s'ha convocat una celebració per diumenge dia 25 de gener a la Parròquia de Santa Madrona de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.