Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquesta setmana s’inaugura una mostra al Palau Robert sobre el bisbe Joan Carrera i es presenta l’edició d’una nova i completa biografia escrita per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel. Coincidint amb aquests actes, oferim un llarg testimoni inèdit del bisbe Joan Carrera. Es tracta d’una entrevista biogràfica enregistrada el maig del 2008, uns mesos abans de la seva sobtada mort.

Carrera relata els seus orígens al Baix Llobregat i com va ser una generació marcada per la Guerra Civil. Però sobre explica el perquè del seu compromís polític i social durant la clandestinitat. Carrera parla d’un doble compromís, el social i el catalanista, que marca una generació de capellans. Diu que era “una generació amb les idees” clares i que malgrat les dificultats era un temps “amb un gran vigor moral i ètic”. Tot i tenir un currículum poc oficial, el 1991 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona. Una etapa en la que va veure com “a mesura que es guanya responsabilitat, es perd llibertat”.

Aquest testimoni forma part del fons documental del Patronat de la Muntanya de Montserrat. Podeu veure un resum o la l’enregistrament complet de l’entrevista. El llibre Joan Carrera. Un bisbe pel poble es presentarà el proper dijous dia 8 i la mostra al Palau Robert estarà oberta fins el 18 de gener. El dijous 15 de gener també es farà una taula rodona sobre Arrels Cristianes de Catalunya.