Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) “Tenia el do de connectar instintivament amb el poble”. Així presenta l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, la figura del bisbe Joan Carrera, en el pròleg de la biografia que aquest gener publica l'editorial Mediterrània. El llibre 'Joan Carrera. Un bisbe pel poble' es presentarà el proper dijous dia 8 i forma part d'un conjunt d'actes en memòria de Carrera.  

La presentació del llibre, escrit per l’ex conseller de cultura de la Generalitat, Joaquim Ferrer i Francesc Teruel, serà presidida per Sistach i comptarà, entre d’altres personalitats, amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, el conseller de Presidència, Francesc Homs i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. [L'acte estava previst al Palau Robert però degut a les confirmacions rebudes s'ha traslladat a l'auditori del Palau de la Generalitat. S'ha de confirmar assistència previament].

 

Aquest acte coincidirà amb la inauguració de l'exposició 'Un ara mateix... per sempre ', dedicada a Carrera, que romandrà oberta fins al dia 18 de gener. Aquesta exposició ja va ser un dels esdeveniments organitzats pel Memorial Bisbe Joan Carrera, a la parròquia de Sant Isidre, la tardor de l’any passat, dintre del programa d’actes de celebració del cinquè aniversari del traspàs de l'estimat Bisbe Joan Carrera a la Casa del Pare i que després ha estat exposada a Montserrat des del dia 26 d’abril fins a finals d’octubre.

Taula rodona: 'Església i Catalunya'

Així mateix, aquest memorial té previst realitzar una taula rodona, el dia 15 de gener amb el títol: 'Església i Catalunya: 30 anys de la carta pastoral Arrels cristianes de Catalunya', amb motiu del 30è aniversari de la carta pastoral: 'Arrels cristianes de Catalunya', publicada per l’Episcopat català al 1985, i en la qual intervindran com a tertulians Joan Rigol, Enric Vendrell, Salvador Cardús i mossèn Jaume Aymar. La taula estarà moderada pel presentador del programa 'Signes dels Temps', Francesc Rosaura. Aquest acte comptarà, també, amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega.