Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor CR) El posicionament del llibre religiós en l'àmbit català i en l'internacional és molt heterogeni. Així ho ha evidenciat la 32a Fira Internacional del Llibre, celebrada aquesta setmana a Barcelona. Des de dimecres i fins divendres, el Liber ha convocat editors d'arreu del món i el llibre religiós també s'hi ha fet present. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb professionals d'aquest sector d'algunes de les editorials que hi han tingut un estand pròpi. Els més crítics demanen repensar la transmissió del missatge de fe en aquest tipus de producció.

Però aquest reportatge mostra també com alguns experts volen ajustar la presència a les llibreries, d'altres subratllen la singularitat de cada segell editorial i exigeixen qualitat per donar valor al llibre, independentment de quina sigui la seva temàtica. Mentre que molts descriuen una davallada en les vendes, alguns també viuen una certa estabilitat i, fins i tot, molts aposten, per primera vegada, per mostrar un prestatge exclusivament religiós.

En aquesta ocasió hem parlat amb Jesús Ballaz, escriptor i pedagog; Ignasi Moreta, de Fragmenta Editorial; Reina Duarte, directora d'Edebé; Miguel Lirio, del Centre de Pastoral Litúrgica; Eduardo Ayuno, d'Ediciones Sígueme; Alfonso Triviño, d'Editorial Clie; Ramon Casals, d'Editorial Casals; Montse Costas, d'Editorial Mediterrània; Cristóbal Orellana sj,de Buena Prensa; i Julia Gómez, de Paulinas-San Pablo. Altres editorials com Claret també ha estat present al Liber d'enguany visitant proveïdors i mantenint contactes amb altres editorials i amb autors.

I aquí podeu veure l'entrevista a Jesús Ballaz ampliada. Malgrat estar jubilat, Ballaz proposa una mirada crítica al tractament dels textos i la transmissió del cristianisme en els llibres religiosos que es produeixen a casa nostra. L'escriptor constata avanços notables en matèria d'estudis bíblics, però demana revisar-ne la concreció en el món editorial, i de forma més específica en el camp de la literatura infantil i juvenil. Un treball de fons que ha de servir perquè el llibre religiós no esdevingui una raresa, sinó una font significativa per al gran públic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.