Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, serà un dels participants en els debats del Sínode de Bisbes sobre la família que es farà a Roma del 5 al 19 d’octubre. El cardenal Martínez Sistach ha estat escollit directament pel papa Francesc, ja que no hi accedeix per raó del càrrec, com els càrrecs de la cúria, o per elecció de la Conferència Episcopal. Serà el segon Sínode en el que participa després que Benet XVI també l’escollís per assistir al que es va celebrar sobre la nova evangelització el 2012.

Aquest nomenament s’ha fet públic dins de la llista de participants en el Sinode que ha publicat la Santa Seu, 253 en total. Sistach serà l’únic català present en els debats sinodals. El papa també ha nomenat el cardenal espanyol Fernando Sebastián i l’arquebisbe Ricardo Blázquez hi assistirà com a president de la Conferència Episcopal Espanyola. El general dels jesuites Adolfo Nicolàs també hi assisteix representant els religiosos. Una altra novetat és que el cardenal Gianfranco Ravasi , president de Pontifici Consell per a la Cultura, ha estat escollit president de la comissió que redactarà el missatge final del Sínode, amb l'arquebisbe Víctor Manuel Fernández, rector de Pontifícia Universitat Catòlica Argentina, com a vicepresident.

La llista, amb tots els càrrecs de la cúria, un delegat de cada conferència episcopal i tres representants escollits pels religiosos, inclou també 14 matrimonis entre els experts. Tot i això, en tractar-se d’un sínode episcopal, entre els participants la presència de dones és molt reduïda.

El Sínode sobre la família el va convocar l'any passat el papa Francesc i per primera vegada es va promoure una amplia participació de les diòcesis i grups eclesials en la preparació. Les conclusions de la consulta s'han recollit en el document de treball de Sínode.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.