Vés al contingut
Catalunya Religió

El bisbe de Lleida Joan Piris se sent "una miqueta" enganyat. Això ho va explicar en el programa Panorama de Lleida TV parlant del seu nomenament com a bisbe de Lleida. Piris explica que “quan li van vendre la moto de Lleida” li van donar per fet que el litigi de les obres d’art estava resolt: “A mi el nunci no m’ha enganyat, però jo m’he sentit enganyat una miqueta. Em van dir ‘això està en vies de solució’ però la vida demostra tot el contrari”.

Piris va ser nomenat l’estiu de 2008 després que l’administrador de Lleida Xavier Salinas i el bisbe de Barbastre signessin un acord que comprometia a Lleida a entregar les obres en litigi al bisbat aragonès, però que, com s’ha demostrat, era impossible portar a la pràctica perquè contradeia les lleis civils. Per això, en un to distès, Joan Piris afirma en l’entrevista que “fins i tot jo podria posar en qüestió el meu nomenament: ‘vostès m’ha enganyat, se’n busquen un altre”. Davant d’aquesta sorprenent afirmació, la periodista li pregunta si això se li ha passat mai pel cap, i Piris respon afirmativament: “Si, més d’una vegada. A més ho he manifestat al meus superiors. Fins i tot per escrit. Em sento lliure, jo, gràcies a Déu”.

En l’entrevista el bisbe de Lleida afirma que va arribar a la diòcesi convençut que el litigi era en vies de solucionar-se i que no hauria de fer res. En canvi, ara lamenta que no pugui deixar de parlar del tema: “Cada dia. És esgotador perquè és una herència enverinada. Però tampoc puc amagar que sóc el responsable de l’assumpte i per herència... Això és com quan et cases amb un viuda i té fills: has d’acceptar el que hi ha.”

Aquest pronunciament confirma el gir que van mostrar els representants legals del bisbat en el judici sobre les propietats de les obres d’art que s’acosta a les postures dels antecessors de Piris en el seu lleidatana, Malla i Ciuraneta. Unes declaracions que alhora han estat ben rebudes per la premsa de Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.