Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Més de 300 persones de tot Catalunya, de diferents opcions sobre la transcendència i les creences i d’edats molt diverses, participen aquest cap de setmana en el Fòrum Català de Teologia i Alliberament, en el marc del Fòrum Social Català d'aquests dies. El 23 i 24 de gener tindrà lloc a Barcelona la trobada presencial conjunta de totes les persones participants, moltes de les quals fa mesos que treballen a través d'una pàgina web i de trobades en diversos llocs. Hi haurà 50 tallers on es debatran temes d'actualitat: crisi, economia solidària, immigració, dones i diàleg interreligiós, diaris digitals, exclusió social, teologia islàmica, zazen o viure la fe des de la perifèria.

El Fòrum Català de Teologia i Alliberament és un procés iniciat el mes de febrer de 2009, com l’expressió catalana dels Fòrums Mundials de Teologia i Alliberament, i que es troba en el marc del Fòrum Social Català d'aquest gener de 2010. El seu objectiu és crear una xarxa de persones i col·lectius que segueixin apostant per una transcendència alliberadora i compartir les experiències i creences més enllà de les tradicions religioses concretes.

Els convocants consideren que és un moment oportú perquè persones diverses, petites comunitats i grups de totes les opcions de transcendència i religioses que creuen que aquesta els impulsa a l’alliberament humà, social, de gènere i de creença, es coneguin i comparteixin experiències i poder dialogar entre elles i amb les espiritualitats laiques.

Aquest procés s’ha anat desenvolupant a través de la web de trobades presencials que han realitzat diversos col·lectius i en diversos territoris.

La Trobada dels dies 23 i 24 de gener

La Trobada tindrà lloc a l’Escola Pia de Nostra Senyora de Barcelona. Es realitzaran els Tallers preparats per diverses persones i col·lectius i tindran lloc diverses sessions generals. La trobada començarà a les 10 de dissabte i finalitzarà a les 6 de diumenge. La participació és oberta a tothom qui s’hi apunti al Fòrum.

El procés de Fòrum no s’atura en la Trobada i vol mantenir i impulsar aquesta relació en xarxa.

Els convocants del Fòrum són Xavier Alegre, Manu Andueza. Carles Babot. Sebastià Benet, Joan Botam, Jaume Botey, Salvador Busquets, Enric Canet, Carles Capó, Enric Capó, Lucia Caram, Montse Castellà, Montserrat Caus, José V. Clemente, Joel Cortés, Carlos Curiel, Carles de Ahumada, Laia de Ahumada, Teresa Forcades, Abraham García, Carme Guàrdia, Sebastià Heredia, Víctor Hernández, Joan Lladó, Casimir Martí, Benigno Martínez, Pep Martínez, Josep M. Monferrer, Yaratullah Monturiol, Ramon M. Nogués, Eduardo Ocio, Arcadi Oliveras, Joana Ortega, Xavier Pedrós, Jordi Puig, Llorenç Puig, Clara Rafel, Josep M. Rambla, Concepció Rueda, Ignacio Simal, Joan Soler, Santi Thió, Francesc Torradeflot, M.Pau Trayner, Pere Vilaseca, Francesc Xammar, Albert Zaragoza