Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El català Emili Turú, nou superior general del Maristes, centra el seu primer missatge de Nadal en les comunitats que viuen en situacions de conflictes. Turú recorda especialment una comunitat Marista del Congo “que va ser atacada el passat 5 d'octubre, en el que sembla una campanya destinada a atemorir a les comunitats religioses de la zona”. Turú recull una carta dels responsable de l’Església catòlica dirigida al President de la República del Congo on es denúncia: “Pràcticament cada dia hem de deplorar crims contra poblacions innocents… La població del sud de Kivu està fortament impressionada, ja que es va prendre com a objectiu a l'Església catòlica, amb un rol social ben conegut, així com també la seva implicació en la democratització del nostre país. No serà que els eclesiàstics (sacerdots, religioses i religioses) estan sent considerats testimonis molestos de totes les violacions dels drets humans massivament perpetrats al sud de Kivu des de fa més de 14 anys?"

Turú també recorda una comunitat del Paquistà on “els germans han estat amenaçats repetidament, i el col·legi on ells exerceixen el seu apostolat, St. Mary’s High School, va ser parcialment danyat el 23 de novembre com a conseqüència de l'enorme explosió que es va produir en un atemptat contra els Serveis Internacionals d'Intel·ligència”.

Singulament per aquests dos casos, Turú demana a tota la comunitat que recordin “el sentit més profund de la paraula ‘encarnació’, en solidaritat amb milers de víctimes innocents que no tenen a ningú que assumeixi la seva causa”.

El Superior del Maristes conclou que qualsevol presencia marista reclama “Despertar-se i reconèixer la mateixa dignitat com a persona humana”.