Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) L’arquebisbat de Barcelona ha enviat una comunicació a tots els rectors de l’arxidiòcesi per evitar que les parròquies tinguin qualsevol tipus de participació en les consultes sobiranistes com la que promou “Barcelona decideix”. La circular, a la que ha tingut accés CatalunyaReligió.cat, afirma que “aquestes consultes i les reunions preparatòries o posteriors a la consulta no s’ha de realitzar en cap cas en dependències de les parròquies o en altres locals eclesials”.

La comunicació “en relació a la petició de dependències parroquials o locals eclesials per a realitzar la consulta sobre la sobirania” argumenta que “actualment la nostra societat viu en llibertat democràtica i les diverses opcions sobre la configuració de la societat s’han d’exposar en els llocs adients”. També valora que “una consulta com la que es planteja en aquest cas pot portar una divisió entre els membres de la comunitat cristiana, ja sigui per la pregunta a respondre, ja sigui per la oportunitat o pel lloc on es realitza”.

La carta ha estat enviada a tots els rectors per indicació del Consell Episcopal de la diòcesi, el màxim òrgan de govern format pels vicaris episcopals i presidit per l’arquebisbe Lluís Martínez Sistach. La circular porta data de 18 de gener. Tot i que la consulta principal és la del municipi de Barcelona, la comunicació afecta a tots els municipis del l’arquebisbat que inclou L'Hospitalet de Llobregat i Cornellà, i el centre i el sud part del Maresme, amb 2,6 milions d’habitants.

La nota de l’arquebisbat dirigida als capellans està redactada en quatre punts que s’inicien amb una cita del Concili Vaticà II on afirma que “la comunitat política i l’Església són, cada una en el seu camp, autònomes i independents l’una de l’altra”.

A finals del 2009 el bisbat de Vic –en la zona on van tenir més participació les consultes– i el de Girona –que inclou Arenys de Mar– van fer arribar als rectors una indicació semblant.