Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

La president del moviment dels Focolars, la italiana Maria Voce, estarà aquest cap de setmana a Catalunya abans de participar en la trobada de joves que es farà a Madrid el 29 de gener. Voce es la primera presidenta que succeeix Chiara Lubich, la fundadora del moviment.

Tot i que la visita a Catalunya és privada, mantindrà diversos contactes amb representats eclesiàstics com l’arquebisbe de Barcelona , de Tarragona, i l’abat de Montserrat. La primera trobada serà a dissabte 15 a la tarda a Castell d’Aro amb tots els membres del Moviment de Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana i també de les Balears. Seran prop de 400 persones i hi participarà l’arquebisbe d’Urgell Joan Enric Vives.

A Castell d’Aro hi ha un dels dos Centres Mariàpolis que els Focolars tenen a Espanya, obert el 1989. Aquests centres són una estructura fonamental dels moviment on es formen persones que volen viure l’espiritualitat de comunió de Focolars.

Maria Voce visitarà dilluns els monestir de Montserrat. A les A les 11 participarà a la missa Conventual i després es reunirà amb l’abat Josep Maria Soler. També dilluns, a la tarda es reunirà amb el cardenal Lluís Martínez Sistach i després amb altres bisbes de Catalunya, entre ells l’arquebisbe de Tarragona Jaume Pujol.

Positive revolution. Protagonistes del nostre món

Maria Voce visita Catalunya vuit anys després de la visita de Chiara Lubich el desembre de 2002. L’objectiu d’aquest viatge, en el que també anirà a Sevilla, és participar a Madrid a la trobada  «Positive revolution. Protagonistes del nostre món». Més de 1.000 joves de tota Espanya es trobaran a Madrid per compartir el desig de construir un món més just i solidari, un món unit. El títol de l’esdeveniment proposa una revolució positiva que neix de la trobada de persones que es reconeixen com a germans, membres de l’única família humana.

El moviment dels Focolars va néixer a Itàlia el 1943 i actualment té centres a 88 països. Entre altres iniciatives promouen a nivell mundial l’economia de comunió i el Moviment Polític per la Unitat. A Catalunya publiquen l’edició catalana de Ciutat Nova, la revista impulsada pel moviment que es publicada en gairebé 40 edicions diferents arreu del món.